Alex Carter was pas 10 jaar oud toen ze doodgeschoten werd door haar vader.© rr/Getty

Een Amerikaanse man heeft op zijn sterfbed toegegeven dat hij zijn ex-vrouw en hun 10-jarige dochter in 2000 vermoord heeft. Nu de beide lichamen daar gevonden zijn, uitgerekend op de dag waarop de man zelf ook overleden is, is de 24 jaar lang onopgelost gebleven verdwijning dan toch opgehelderd.

Vandaag om 19:24

Op 8 augustus 2000 verdwenen Susan Carter (41) en haar 10-jarige dochter Alex in Beckley, in het westen van de Amerikaanse staat Virginia. Op dat moment was de vrouw in een hevige strijd verwikkeld om het hoederecht met haar ex-man Larry Webb. Nadat Alex had beslist om bij haar moeder en diens nieuwe partner in te trekken, verdwenen het meisje en haar moeder.

24 jaar lang werd niets van hen vernomen. Het onderzoek naar de verdwijning leverde niets op. Nergens werden de twee gezien. De politie onderzocht verscheidene pistes, en ging er op een gegeven moment vanuit dat de moeder haar dochter ontvoerd had om te ontkomen aan haar ex-man. Ook het onderzoek daarnaar leverde niets op, zelfs niet toen de FBI in december 2021 een beloning van 10.000 dollar beloofde aan wie met een tip kwam. Dat bedrag werd in september 2023 nog verhoogd naar 20.000 dollar, maar ook dan zonder succes.

Huiszoekingen

Het onderzoek spitste zich op meerdere momenten uiteraard ook toe op Webb. In 2022 en 2023 werden nog huiszoekingen uitgevoerd bij de man, maar hij ontkende iets met de zaak te maken te hebben. “Ik weet het ook niet meer”, zei hij tijdens een van die huiszoekingen. “Ik ben dement. Ik kan het niet zeggen.”

Na die eerste huiszoeking werd hij wel de hoofdverdachte in de zaak, toen de agenten een kogel in de muur van de slaapkamer van zijn dochter vonden. Het bloed erop bleek van zijn dochter afkomstig te zijn. Webb werd in oktober 2023 dan ook officieel in verdenking gesteld voor de moord, maar door zijn precaire medische toestand werd hij pas begin deze maand opgepakt.

Sterfbed

Met de gezondheid van de man ging het sindsdien steil bergaf. Tijdens de eerste week van deze maand bekende hij op zijn sterfbed zijn ex-vrouw en hun dochter vermoord te hebben. Volgens de FBI legde hij uit dat hij zijn vrouw had doodgeschoten na een discussie over geld, en doodde hij ook zijn dochter om te vermijden dat de moord op zijn vrouw aan het licht zou komen. Hij wikkelde hun beide lichamen in linnen lakens en begroef hen in de tuin.

Die bekentenis leidde de speurders opnieuw naar de woning van de man, waar ze met behulp van een tuinaanlegger uit de buurt afgelopen maandag beide lichamen aantroffen. Enkele uren daarvoor overleed Webb in het ziekenhuis. “Een beetje een poëtisch einde van deze cold case, dat zelfs ik niet had kunnen schrijven”, zei openbaar aanklager Benjamin Hatfield op de persconferentie van het parket en de politie. Volgens de politie zijn er tijdens het onderzoek fouten gemaakt. “We gaan dat nu uitzoeken.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *