Het is weer zover in Amsterdam: een gastimam van een van de bekendste moskeeën van Nederland, Imam Ayoub Elmansouri, heeft openlijk opgeroepen om Joden te haten. Dit schokkende nieuws bevestigt wederom dat radicaal islamitisch gedachtegoed nog steeds voet aan de grond krijgt in ons land. De vraag dringt zich op: hoe lang blijven we nog wegkijken?

In een tijd waarin antisemitisme in Europa weer op angstaanjagende wijze opleeft, blijkt deze haat niet alleen van neo-nazi’s en extreemlinks te komen, maar juist ook gevoed te worden door imams die zich verschuilen achter religieuze vrijheid om hun vergif te verspreiden. Elmansouri, met een niet onaanzienlijk aantal volgers, stelt dat moslims Joden moeten haten en afkeer moeten hebben van iedereen die niet in Allah gelooft. „Allah vervloekt [de Joden] volop,” zo verklaart hij op Instagram, in een poging zijn oproep tot haat te rechtvaardigen met religieuze teksten.

Het meest verontrustende is misschien nog wel dat dergelijke uitspraken niet op zichzelf staan. Musa Ibn Yusuf, een andere islamleraar, verkondigde eerder in Veenendaal al dat Nederlandse moslims verplicht zijn om niet-moslims te haten. “Vijandigheid is nodig tegenover andersgelovigen,” zo predikt hij. Deze ontwikkelingen tonen een donkere zijde van het multiculturalisme dat we in Nederland hebben omarmd.

Wat doet onze overheid? Burgemeester Halsema noemt het “verwerpelijk en onacceptabel”, maar dat zijn slechts woorden. De realiteit is dat de aanpak van deze gevaarlijke ideologieën stelselmatig tekortschiet. Het toestaan van dergelijke haatpredikingen onder het mom van vrijheid van godsdienst is een gevaarlijke gok met onze liberale waarden en de veiligheid van onze burgers.

De Blauwe Moskee, waar Elmansouri gastimam is, noemt zijn uitlatingen ‘zorgwekkend’ en overweegt een gesprek. Maar gesprekken zijn niet genoeg. Het is tijd voor actie. Het is tijd om duidelijke grenzen te stellen aan wat predikers in onze moskeeën verkondigen. De vrijheid van meningsuiting en godsdienst heeft zijn grenzen wanneer deze oproepen tot haat en geweld.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Dit begint een patroon te worden van islamisering die niet wenselijk is. We moeten onze benadering van integratie en multiculturalisme gaan bijstellen. Het is tijd om de realiteit onder ogen te zien en te erkennen dat niet alle culturele praktijken verenigbaar zijn met de Nederlandse waarden van tolerantie en wederzijds respect. Als we nu niet handelen, vrezen we voor wat de toekomst ons brengt. Het is tijd dat we stoppen met het censureren van dit debat uit angst voor het label ‘islamofoob’ en beginnen met het beschermen van onze samenleving tegen deze giftige invloeden. Zet deze haatimams onmiddellijk het land uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *