Het is te gek voor woorden, maar D66-minister Steven van Weyenberg en VVD-minister (!) Dilan Yesilgöz hebben de Tweede Kamer laten weten dat ze door willen gaan met het geplande verbod op contante betalingen van meer dan 3.000 euro. Dit is zogenaamd bedoeld om georganiseerde misdaad te bestrijden. Feitelijk is het natuurlijk een eerste stap naar de complete digitalisering van het betaalverkeer en daarmee totale controle op jouw en mijn financiën.

Het knettergekke geplande verbod werd eerder controversieel verklaard door de Tweede Kamer. Dit betekent dat het zittende kabinet het niet mag behandelen. Dat moet een volgend kabinet doen, dat dan niet demissionair zal zijn.

Maar wat blijkt? Minister Van Weyenberg vertelt vandaag heel trots dat hij de Kamer heeft geïnformeerd dat het kabinet het toch wil doorzetten. Of, zoals hij het zegt, hierover “in gesprek” te willen gaan “met de Tweede Kamer.”

Vandaag de TK geïnformeerd in gesprek te willen gaan over het verbod op contante betalingen boven €3.000. Met deze limiet willen wij witwassen door criminelen aanpakken. NL kan bovendien €600 mln EU geld mislopen als we dit niet op tijd doorvoeren ⤵️

rijksoverheid.nl/ministeries/mi…

Zijn wanstaltig verhaal? “Met deze limiet willen wij witwassen door criminelen aanpakken. Nederland kan bovendien 600 miljoen euro EU geld mislopen als we dit niet op tijd doorvoeren.”

Ja, dat lees je goed. Dit idee (of eigenlijk: deze regel/wet) komt van de EU. Als onze politici het niet doen gaan ze niet het gevang in, maar dan ‘krijgt’ ons land wel een half miljard euro minder van Brussel. Het is dus pure financiële chantage.

Van Haga woest

Oud-Tweede Kamerlid Wybren van Haga reageert terecht furieus op de tweet van Van Weyenberg. “Wat een onzin,” schrijft hij op X. “Met deze staatscontrole op contante betalingen val je brave burgers lastig en vang je geen witwassers.”

Wat een onzin. Met deze staatscontrole op contante betalingen val je brave burgers lastig en vang je geen witwassers.
En die €600 miljoen is gewoon ons eigen geld dat we proberen terug te krijgen nadat dit kabinet vele miljarden heeft gestort in het EU-coronaherstelfonds.
#BVNL

Vandaag de TK geïnformeerd in gesprek te willen gaan over het verbod op contante betalingen boven €3.000. Met deze limiet willen wij witwassen door criminelen aanpakken. NL kan bovendien €600 mln EU geld mislopen als we dit niet op tijd doorvoeren ⤵️

rijksoverheid.nl/ministeries/mi…

“En die €600 miljoen is gewoon ons eigen geld dat we proberen terug te krijgen nadat dit kabinet vele miljarden heeft gestort in het EU-coronaherstelfonds,” zegt hij ook nog eens volkomen logisch. Want inderdaad, Nederland is natuurlijk een netto-betaler, en het geld dat we ‘krijgen’ is gewoon ons eigen geld.

Van Haga heeft gelijk. Deze maatregel is niet bedoeld om misdaad te bestrijden, maar om onze financiën compleet te digitaliseren en daarmee totale controle op ons uit te oefenen. Met uiteindelijke doel om ons leven op elke mogelijke manier te kunnen regelen: doe wat wij willen, neem het vaccin dat we willen, heb de mening die wij willen, of je kunt gewoon niet meer bij je eigen geld.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

Overigens is het systeem sowieso al knetterziek in ons land. Zo heeft de overheid ook al laten weten dat je slechts 653 euro gespaard geld “in je huis mag hebben” (het dubbele voor gezinnen). Heb je meer? Dan moet je daar belasting over betalen.

Ja, dat lees je goed. Belasting. Over geld dat je in je eigen huis hebt liggen en waarover je dus geen rente krijgt.

Misdadiger dan dit wordt het niet.

Oh. Nou ja, toch wel. Want als je cadeaubonnen hebt liggen dan worden die opgeteld bij je ‘spaarbedrag’ van thuis. Als je op je verjaardag dus, zeg, 200 euro aan cadeaubonnen hebt gekregen, dan mag je nog maar 453 euro contant in geld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *