De rechtse opiniemaker en journalist Raisa Blommestijn wordt ‘onderzocht’ door het OM vanwege mogelijke ‘opruiende’ en ‘discriminerende’ uitlatingen. Ongelooflijk, natuurlijk. Veel dictatorialer dan dit wordt het niet. Gelukkig is Raisa voor de duvel niet bang en vecht ze terug, niet alleen achter de schermen, maar ook ervoor.
In een video die ze op X heeft gezet bedankt Blommestijn alle mensen die haar gesteund hebben “naar aanleiding van het bekend maken dat het OM mij sinds augustus 2023 vervolgt voor groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie.” Ja, we leven in knettergekke tijden, maar blijkbaar zijn we echt op dit punt aangekomen. Raisa moet het ontgelden… omdat ze kritisch is over de massa-immigratie. Het is 1984 in actie.

Ik wil iedereen bedanken voor de enorme hoeveelheid steun die ik heb mogen ontvangen naar aanleiding van het bekend maken dat het OM mij sinds augustus 2023 vervolgt voor groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie. Het is duidelijk: je kritisch uitlaten over de…

“Het is duidelijk,” legt ze uit in een begeleidend schrijven. “Je kritisch uitlaten over de overheid en massa-migratie blijft niet zonder gevolgen. Je wordt als een crimineel behandeld en urenlang ondervraagd.”

Maar, schrijft ze vervolgens, dit betekent niet dat ze haar mond voortaan dus maar houdt. In tegendeel. “[Deze vervolging] dat maakt het niet minder nodig. Daarom is mijn boodschap ook vooral: laat je niet intimideren. Dat doe ik in ieder geval niet. De strijd voor vrijheid van meningsuiting gaat verder – deze vervolging geeft aan hoe nodig het is,” concludeert Blommestijn namelijk.

De vervolging van Blommestijn is natuurlijk ronduit bizar. Je kunt vinden dat ze uitspraken heeft gedaan die niet fijn zijn, maar dan nog. Iemand op deze manier de mond snoeren? Dat is wanstaltig en druist in tegen álle principes van de vrijheid, de democratie, en de rechtsstaat.

Raisa verdient onze steun. Deze dame heeft niets misdaan. Ze heeft ferme uitspraken gedaan, ja, maar dat mág in het publieke debat. Als zij niet mag zeggen wat ze gezegd heeft, dan kunnen we het publieke debat net zo goed afschaffen en officieel aankondigen dat de Woke-BLM-dictatuur een feit is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *