Ralf Dekker vindt dat er maar één ding opzit als we als Nederland zijnde ons lot in eigen hand willen nemen. We moeten uit de EU. Dat zegt de Europese lijsttrekker van FVD.

“Ons geldstelsel wordt nu bepaald binnen de EU,” zegt de voormalige bestuurder van de Rabobank. “En ik heb het nog niet eens over het FIAT-stelsel, maar gewoon onze bewegingsruimte. Die wordt in EU-verband vastgesteld en het belang van de EU is helemaal ons belang niet.”

Binnen de EU is Nederland per definitie de sjaak. We betalen het meest, maar bepalen vrijwel niets. Het zou in ons belang zijn om deze unie te verlaten en ons beleid zelf weer in handen te nemen. #FVD

“Om te beginnen zijn er een paar grote landen bepalend wat er gebeurt en niet wij,” ging Dekker verder in het gesprek. “En ten tweede is er een soort van EU-bureaucratie ontstaan die een eigen dynamiek ontwikkeld heeft en de EU steeds belangrijker wil maken.”

“Wij zijn toevallig in financiële zin een heel rijk stukje,” legde Dekker daarop uit, “want we hebben natuurlijk een ongelooflijk grote pensioenpot en we hebben nog steeds een hoge productiviteit.”

Artikel gaat verder onder de Nieuwsbrief-oproep: word lid van onze Nieuwsbrief, gratis en voor niets, om CENSUUR van het KARTEL tegen te zijn. Ze willen ons ten koste van alles slopen. Maar als je lid wordt van onze gratis Nieuwsbrief kunnen we jou ALTIJD bereiken!

Daarom “zijn wij per definitie de sjaak in zo’n samenstelling. Dus je zult je dus, behalve dat je teruggaat in je totale omvang, zul je ook echt fundamentele beslissingen moeten nemen over: wat voor rol willen wij spelen in die EU?”

Zijn antwoord, en dat van FVD met hem: “Het liefst geen. Ik zou eruit willen.” En ja, zei hij voor de goede orde nog even, dat geldt ook voor het wanstaltige europroject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *