Foto: Unsplash/Dmitrii Eliuseev

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Vrijdag was in The Neil Oliver Show op de Britse zender GB News aandacht voor het noodweer in Dubai, dat tot overstromingen leidde.

Het noodweer was deels het gevolg van kunstmatig opgewekte regen, cloud seeding genoemd. De meteorologische dienst van het land bevestigde dat meerdere vliegtuigen zijn opgestegen om het weer te beïnvloeden met behulp van chemicaliën.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/journalist-op-tv-cloud-seeding-vindt-wereldwijd-plaats-en-zorgt-mogelijk-ook-bij-ons-voor-problemen-1.png

De berichten over cloud seeding trokken de aandacht van de Britse journalist Graham Taylor, die een link zag met Yorkshire, waar boeren vrezen voor zware oogstverliezen door extreme neerslag.

Op grote schaal

Taylor ontdekte dat Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten op grote schaal cloud seeding toepassen en dat dit mogelijk ook in januari het weer heeft beïnvloed, toen er ook overstromingen waren.

In de mainstreammedia verschenen de afgelopen dagen berichten waarin werd beweerd dat cloud seeding vrijwel geen effect had op de regenbuien en dat ‘klimaatverandering’ de boosdoener was.

Wereldwijd

De journalist heeft zelf ook onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat cloud seeding wereldwijd plaatsvindt, niet alleen in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

“Het zorgt mogelijk ook bij ons voor problemen,” zei Taylor over onze kletsnatte lente.

Jaren geleden kon er nog openlijk over worden gesproken bij de NOS:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *