© rr

Lommel

In het zwembad van Center Parcs De Vossemeren in Lommel is een 16-jarige jongeman dinsdag in de vooravond in elkaar gezakt. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd.

Geert Van Baelen/Olivier Simons

Het incident gebeurde rond 17 uur. “De jongeman was nog niet in het water gegaan en zakte aan de rand van het golfslagbad in elkaar”, vertelt Ralph Scheffers, general manager van Center Parcs. “Omdat hij een hartpatiënt was en een voorgeschiedenis had, schoten zijn vrienden hem meteen te hulp. Een dokter die in de buurt was, begon de jongeman samen met zijn vrienden te reanimeren. Ook de hulpdiensten werden verwittigd en kwamen ter plaatse.”

Een ambulance, mug-arts en de politie Lommel snelden naar het vakantiepark. De 16-jarige jongeman uit het Oost-Vlaamse Deinze werd uiteindelijk in kritieke toestand afgevoerd naar het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.

“Het zwembad moest niet ontruimd worden door het incident”, zegt Scheffers. “Maar we hebben de reanimatie wel voldoende afgeschermd voor de omstaanders.”

© rr

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *