© Thijs Pattyn

Bikschote/Langemark-Poelkapelle/Ieper/Houthulst/Diksmuide

In het West-Vlaamse dorpje Bikschote gebeurde zondagochtend een zwaar ongeval. Een jonge vrouw reed tegen een tractor en belandde daarna tegen een boom. Haar toestand is kritiek.

Thijs Pattyn

De hulpdiensten moesten zondagmorgen rond 6.45 uur uitrukken naar de Provincieweg, een gewestweg tussen Westhoeksteden Ieper en Diksmuide. Bij Bikschote, een deelgemeente van Langemark-Poelkapelle was een ernstig ongeval gebeurd. Ter hoogte van het kruispunt met de Diksmuidestraat reed een auto achteraan tegen de landbouwmachine van een tractor, die links de Diksmuidestraat wou opdraaien. Tientallen meters verder in de richting van Ieper belandde de wagen in de berm en tegen een boom. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de bestuurster uit het wrak te bevrijden. (Lees verder onder de foto)

De tractor draaide vanuit de Provincieweg links de Diksmuidestraat op.© Thijs Pattyn

Het slachtoffer, een vrouw geboren in 2001, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat zij een medewerkster is van politiezone Arro Ieper, gebeurden de vaststellingen door collega’s van de naburige politiezone Grensleie.

Het parket van West-Vlaanderen stelde ook een verkeersdeskundige aan die de omstandigheden van het ongeval ter plaatse kwam onderzoeken. Tijdens de vaststellingen en het onderzoek bleef de Provincieweg enkele uren volledig afgesloten voor verkeer. Het verkeer uit de Diksmuidestraat kon rechts wel de Provincieweg opdraaien richting Diksmuide.

De auto reed achteraan tegen de landbouwmachine van de tractor.© Thijs Pattyn

Het parket van West-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan, die de omstandigheden van het ongeval ter plaatse kwam onderzoeken.© Thijs Pattyn

Het verkeer uit de Diksmuidestraat kon rechts de Provincieweg opdraaien richting Diksmuide.© Thijs Pattyn

Tijdens de vaststellingen en het onderzoek bleef de Provincieweg enkele uren volledig afgesloten voor verkeer.© Thijs Pattyn

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *