Gidi Markuszower van de PVV, onderhandelaar van formaat, maakt een “domme fout” door met zijn onderhandelingsdocument, duidelijk leesbaar, te paraderen voor de camera’s. Dit was een ‘ongelukje’, zegt partijleider Geert Wilders. Echt, Geert? Wie gelooft dat nog?
Laat me duidelijk zijn: de inhoud van het gelekte document klinkt veelbelovend. Lastenverlichting vanaf 2025 en het strengste asielbeleid ooit — muziek in de oren voor veel Nederlanders die snakken naar beleid dat eindelijk eens de eigen burgers voorop stelt. Maar de manier waarop dit nieuws naar buiten komt, is gewoon lachwekkend.

[embedded content]

Op foto’s is te zien hoe Markuszower nonchalant het document onder zijn arm klemt, goed zichtbaar voor elke lens in de buurt. Hij neemt zelfs de tijd om te lachen! Als dit werkelijk een fout was, dan vraag ik me af wat er nog meer ‘per ongeluk’ kan gebeuren onder het toeziend oog van onze politieke leiders.

Het lijkt er sterk op dat dit weer een typisch staaltje politiek theater is. Een zorgvuldig georkestreerde ‘fout’ om alvast wat proefballonnetjes op te laten en de reacties te peilen, zonder dat iemand zijn vingers hoeft te branden aan echte verantwoordelijkheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS willen we MINDER immigratie en MINDER hoge lasten. Maar we willen ook EERLIJKHEID in de politiek, geen goedkope theaterspelletjes. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en sta zij aan zij met ons voor een REALISTISCH beleid zodat ons land weer MOOI en STERK kan worden.

Wilders noemt het een “domme fout”, maar het enige wat hier dom aan is, is dat men denkt dat de Nederlandse burger dit soort doorzichtige spelletjes niet doorziet. Wij zijn niet naïef, beste politici. Iedereen begrijpt dat dit nep is. Prima dat je goede beleidsmaatregelen neemt – geweldig zelfs. Maar behandel ons een béétje met respect, zeg.

Nederland wacht inderdaad op doorbraken, zoals het document suggereert. Maar die doorbraken zullen er niet komen zolang onze politieke leiders blijven vasthouden aan dit soort onhandige en ongeloofwaardige manieren van politiek bedrijven. Laten we hopen dat de inhoud van het gelekte document inderdaad wordt gerealiseerd, maar dan zonder de bijbehorende circusacts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *