Als je op zoek bent naar een lichtsnoer voor buiten in je tuin, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee kunt houden om de beste keuze te maken. Omdat de juiste verlichting in je tuin natuurlijk wel direct zorgt voor een hele hoop extra sfeer en gezelligheid, is het goed hier tijd en aandacht aan te schenken en dus niet zomaar iets te kopen waar je achteraf spijt van krijgt. Zo is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het type licht, maar ook met een aantal praktische zaken, zoals de veiligheid en bepaalde keurmerken. Daarom nemen we je in dit artikel stap voor stap mee, zodat jij straks een goed lichtsnoer weet te vinden, waarmee je jouw tuin veilig en gezellig kunt verlichten.

De voordelen van een lichtsnoer

Om het gezellig te maken in je tuin, is het belangrijk om te zorgen voor goede verlichting. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het alles behalve gezellig is, wanneer je ‘s avonds lekker in je tuin zit en je hebt het gevoel alsof er een bouwlamp op je schijnt. Door te kiezen voor een lichtsnoer, heb je alle vrijheid om bijvoorbeeld te kiezen waarlangs je deze wilt laten gaan, maar kun je ook kiezen uit allerlei verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende prikkabel, die verkrijgbaar is in warm zacht licht, maar ook in meerdere kleuren. Een andere optie is een lichtsnoer met wat kleinere lampjes, zoals we ook tijdens kerst vaak zien. Waar je allemaal op moet letten, vertellen we je uiteraard ook.

In 5 stappen naar het beste lichtsnoer voor buiten

Om het beste lichtsnoer voor buiten te kopen, hebben we een stappenplan voor je gemaakt, waarmee je niet alleen verzekerd bent van een mooi lichtsnoer voor buiten, maar ook qua kwaliteit het beste. Zo kijken we naar de kwaliteit van het licht zelf, een stuk duurzaamheid, gemak en uiteindelijk ook veiligheid. Dus wil jij weten hoe je het beste lichtsnoer kunt vinden voor jouw tuin, dan zijn deze 4 stappen verstandig om te doorlopen voordat je daadwerkelijk overgaat tot het doen van een aankoop.

Kies voor een lichtsnoer met koppelfunctie

Heb jij een grote tuin? Dan is de kans vrij groot dat je aan één lichtsnoer of prikkabel niet voldoende hebt. Om te voorkomen dat je straks meerdere stekkers krijgt, is het aan te raden om te kiezen voor een snoer die koppelbaar is. Dit zorgt er allereerst voor dat je maar één stekker nodig hebt, maar voorkomt ook dat je straks allerlei lastige manoeuvres moet uithalen, omdat je ergens midden in de tuin ineens een nieuw snoer nodig hebt om de rest ook te kunnen verlichten.

Let op de IP67 classificatie voor buitengebruik

Bij het selecteren van een lichtsnoer voor buiten is het belangrijk om te letten op de IP67 classificatie. Dit betekent dat het lichtsnoer volledig stof- en waterdicht is, waardoor het geschikt is voor buitengebruik. Hierdoor kun je het lichtsnoer zonder zorgen in bomen en struiken hangen of op andere plekken in je tuin plaatsen waar het in aanraking kan komen met regen of vocht. Zo kun je dus ook tijdens de herfst- en wintermaanden alles buiten laten hangen, zodat je niet iedere keer alles hoeft op te ruimen in de schuur of op zolder.

Kies voor LED verlichting

Duurzaam is steeds belangrijker. Houd er daarom dus ook bij het aanschaffen van je buitenverlichting rekening mee dat je kiest voor LED verlichting. Dit heeft niet alleen als voordeel dat de levensduur veel langer is, maar dat je ook tot wel 90 procent minder stroom verbruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Daarbij komt ook dat de kwaliteit van LED vele malen beter is en de veiligheid hoger, doordat LED niet zo warm wordt als de klassieke verlichting zoals we deze ook kennen. Je kunt dus beter investeren in goede kwaliteit, dan dat je kiest voor een goedkoop lichtsnoer voor buiten, die niet alleen gevaarlijker is, maar ook veel meer stroom verbruikt dan nodig zal zijn.

Op afstand bedienbaar

Gemak dient de mens, dus waarom niet kiezen voor verlichting die op afstand te bedienen is? Nu weten we toevallig dat de buitenverlichting van Blynx de mogelijkheid heeft om aangesloten te worden op een slimme stekker. Deze kun je vervolgens eenvoudig bedienen met een app op je telefoon, waarmee je de verlichting niet alleen aan- en uit kunt doen, maar ook kunt veranderen van felheid, in het geval dit type lichtsnoer hiervoor geschikt is. Maak het jezelf dus een stuk makkelijker, zodat je niet iedere keer in de benen hoeft om iets te veranderen.

Verlengsnoer zonder lampjes voor extra lengte

Wil je het lichtsnoer verlengen naar een grotere afstand? Dan kun je gebruik maken van een verlengsnoer zonder lampjes. Hiermee kun je het lichtsnoer eenvoudig verlengen zonder dat er extra lampjes nodig zijn. Zo kun je de gewenste lengte bereiken en het lichtsnoer op de gewenste plek in je tuin installeren. Het is namelijk niet altijd even wenselijk om direct vanaf het stopcontact al te beginnen met verlichting, omdat dit bijvoorbeeld in de schuur is of binnen. Kies daarom voor een verlengsnoer zonder lichtjes, zodat je helemaal zelf kunt bepalen waar de eerste lampjes daadwerkelijk beginnen.

Investeer in kwaliteit

Wat uiteindelijk het belangrijkste is bij het kiezen van buitenverlichting voor in je tuin, is dat je investeert in kwaliteit. Dit zie je namelijk overal in terug, dus niet alleen in het type verlichting. Kies je voor een goedkope variant, dan is het licht zelf vaak net wat minder mooi en heb je ook niet de opties die je bij de Blynx snoeren wel hebt, zoals een IP67 classificering zodat je de verlichting met een gerust hart buiten kunt laten hangen.

Laat je adviseren

Het verlichten van je tuin is best een klus, dus waarom zal je je niet gewoon laten adviseren? Het kan namelijk heel goed zijn dat hetgeen dat jij voor ogen hebt, helemaal niet praktisch is en een andere oplossing veel makkelijker en zelfs ook voordeliger is. Ons advies is daarom ook om absoluut geen overhaaste beslissing te maken, maar eerst eens rustig te kijken wat er allemaal mogelijk is in de markt en vervolgens ook te kijken naar waar jouw eisen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *