Lanaken

De stevige regenbuien en het onweer van donderdagavond hebben doorheen heel Limburg straten blank gezet. Op veel plaatsen waren het de gekende locaties. Donderdagavond werd nog geen ernstige waterschade in huizen gemeld.

JTh/CN/MaW

Het onweer dat donderdag rond 19 uur onze provincie binnentrok, heeft niet voor de extreme neerslagval met tientallen liters in een uur gezorgd, maar de aanhoudende stevige regen zorgde wel weer voor ondergelopen straten.

In Maasmechelen liep het kruispunt van de Rijksweg met de Ringlaan en de Rodenbachlaan aan de verkeerslichten onder water. De rechterrijstrook stond volledig blank. Het verkeer moest stapvoets verder.

De Blindestraat in Beverst (Bilzen) stond ook weer onder water. Bij felle regen is dat een gekende plaats. De buizen kunnen het water niet slikken.

De Blindestraat in Beverst loopt altijd onder bij felle regen.© 112 Meldingen Limburg

Het drukke kruispunt in Diepenbeek van de N76 (Genk-Kortessem) en de N2 (Bilzen-Diepenbeek) stond volledig onder.

In Genk was het de Stalenstraat die onder water stond. Vanuit Genk kwamen er meerdere oproepen om te pompen. De brandweer werd ook gevraagd in de Reindpadstraat.

Blikseminslagen

De hulpverleningszone Zuid-West Limburg was donderdagavond op zes plaatsen actief. In Diepenbeek en in Hasselt sloeg de bliksem in. De getroffen huizen hadden enkel schade aan de elektriciteit. In Diepenbeek had een studentenkot in de Peperstraat af te rekenen met insijpeling van water. Mogelijk kwam dit via het dak binnen. Ook in Paal in de Veldstraat had een huis water binnen. Verder werd er nog gepompt in straten in Diepenbeek en in groot-Hasselt.

Bij de hulpverleningszone Noord-Limburg kwamen maar twee noodoproepen binnen voor de wateroverlast.

De regen sleurt modder mee tot in Strodorp in Veldwezelt.© rr

In Strodorp in Veldwezelt sleurt het water ook de modder van de velden tot in de straat.

De Dieterenbank in Veldwezelt liep onder.© rr

De Lindestraat in Veldwezelt stond blank.© rr

Lanaken en zijn deelgemeenten werden zwaar getroffen door de regen. “Onze straat staat volledig onder water”, zegt Jules uit de Eikelenweg. “Dat is niet de eerste keer. Sommige bewoners hebben een garage met aflopende inrit. Ze zullen wellicht wel weer water in de kelder hebben. Bij ons sijpelt wat water binnen, maar het valt goed mee.”

De Eikelenweg liep weer onder water.© rr

Voorspelling

Weerman Ruben Weytjens meldt op zijn Facebook dat door de aanhoudende regen donderdagavond wel tot 30 liter vallen. Hij is úren bezig geweest met de weerkaarten, de updates en de radars om de vele Limburgse volgers op zijn Facebookpagina up-to-date te houden. Vrij snel kon hij melden dat de activiteit van het onweer afnam. Wel wordt nog de hele nacht regen voorspeld.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *