Het lijkt erop dat gepensioneerden opnieuw in de kou staan. De wetgeving die het mogelijk maakt om tien procent van het pensioen ineens op te nemen, werd al in 2021 aangenomen, maar de inwerkingtreding is nu voor de zesde keer uitgesteld. Dit tot grote onvrede van veel gepensioneerden die al lang naar deze mogelijkheid uitkijken. De belofte van een extra zak geld om eindelijk te genieten van het leven wordt keer op keer ver weg geschoven, en velen voelen zich aan het lijntje gehouden.
Een schrijnende voorbeelden zijn vandaag te lezen in de Telegraaf, één daarvan is Jenny Lagewaard de Vries, een voormalige gevangenisbewaarder die haar pensioen naar voren heeft gehaald vanwege de zwaarte van haar beroep. Jenny had gehoopt om tien procent van haar pensioen ineens te kunnen opnemen om haar zoon op Java te bezoeken. „Ik heb liever nu wat geld, want wie zegt dat ik er over drie jaar nog ben?” Jenny’s verhaal is een tragische herinnering aan hoe de bureaucratie vaak geen rekening houdt met de echte levens van mensen.

Arie Toet, die nog werkzaam is bij het ministerie van Onderwijs, was eveneens verheugd over de nieuwe mogelijkheid valt te lezen in de krant voor wakker Nederland. Zijn plannen om zijn huis te verduurzamen en met zijn vrouw een wereldreis naar Hawaï te maken, lijken nu in duigen te vallen. „Ik heb dat geld natuurlijk niet keihard nodig, maar had mezelf en mijn vrouw graag een beetje willen verwennen,” zegt Toet teleurgesteld. Met zijn aanstaande pensioen in de zomer vervliegt de hoop op die eenmalige uitkering.

Deze verhalen onderstrepen een fundamenteel probleem: de overheid lijkt niet in staat of bereid om beloften na te komen die een directe impact hebben op het welzijn van gepensioneerden. De implementatie van de wetgeving had al jaren geleden geregeld moeten zijn. In plaats daarvan vissen degenen die nu met pensioen gaan achter het net, met niets dan een onbestemd gevoel van gemiste kansen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met het partijkartel EN het mediakartel. Wij willen een ALTERNATIEVE stem zijn. Steun jij ons daarin? Ben jij blij met ons alternatieve geluid? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de kartelmedia én het partijkartel te bestrijden, elke dag opnieuw!

De bureaucratische traagheid en de voortdurende vertragingen tonen een schrijnend gebrek aan respect en empathie voor onze senioren. Het nieuwe kabinet moet deze kwestie onmiddellijk aanpakken en ervoor zorgen dat de beloftes aan gepensioneerden worden nagekomen. Het is onacceptabel dat mensen die hun hele leven hebben gewerkt om te genieten van hun welverdiende rust, steeds opnieuw worden teleurgesteld door een falend systeem. Het is tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en de menselijke maat weer centraal stelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *