Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) vraagt een onafhankelijk onderzoek naar de dood van de Enabel-medewerker in Gaza.© BELGA

Volgens de Israëlische ambassadrice verbleef de medewerker van het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel die stierf bij een bombardement in het huis van een Hamas-lid. “Daar zijn geen bewijzen voor”, zegt minister Gennez. Zij vraagt een onafhankelijk onderzoek.

Vandaag om 15:34

Tijdens een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) moest de Israëlische ambassadrice in ons land uitleg geven bij de dood van Abdallah Nabhan, een medewerker van het Belgische ontwikkelingsagentschap Enabel. De 33-jarige Palestijn en zijn zevenjarig zoontje kwamen om het leven bij een luchtaanval van het Israëlische leger in de stad Rafah.

Volgens de Israëlische ambassadrice werd het huis waarin Nabhan en zijn familie verbleven aangevallen omdat er ook een Hamas-lid aanwezig was. “Daar zijn echter geen bewijzen voor aangeleverd”, reageerde Gennez achteraf. De ministers vragen daarom een onafhankelijk en transparant onderzoek naar de feiten. “Los daarvan zijn er tijdens de aanval nog altijd burgers gedood, onder wie onschuldige kinderen”, zegt Gennez. “Het lijkt erop dat de Israëlische regering dat een aanvaardbare prijs vindt. Daar zijn wij het niet mee eens.” (ST)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *