De burgemeesters Chris Vervliet (links) en Theo Francken maakten er een echte bokswedstrijd van.© mdt

Boutersem/Lubbeek

De exhibitiekamp tussen de ‘boxing burgemeesters’ Chris Vervliet (CD&V) van Boutersem en Theo Francken (N-VA) van Lubbeek op het Boksgala DP Boxing Team in Boutersem eindigde zonder winnaar. “Of er een morele winnaar is? Dat zijn we allebei”, klonk het na afloop.

In het weekend van 11 mei en 12 mei stonden er meer dan twintig kampen op de agenda in de Sport’o’droom in Boutersem, maar de meest opvallende was ongetwijfeld de exhibitiekamp tussen de burgemeesters. Zo boksten Chris Vervliet en Theo Francken, respectievelijk de burgervaders van Boutersem en Lubbeek drie rondes van één minuut tegen elkaar. De jury oordeelde dat er geen winnaar was. “Ik heb vooral geleerd hoe goed ik kan incasseren”, aldus Vervliet vlak na afloop. “Of het een voorbode is voor de verkiezingen? Eigenlijk niet, we hadden gevraagd om de verkiezingen uit te stellen voor dit boksgala, maar dat was niet mogelijk”, zegt de burgemeester van Boutersem al lachend. (lees verder onder de foto)

Beide burgemeesters werden in de bloemetjes gezet voor hun bokswedstrijd.© mdt

“De tweede ronde had Chris het even moeilijk, maar daarna ging het weer beter”, vult Francken aan. “Of er een morele winnaar is? Dat zijn we allebei. Chris is 62 jaar en is vijf maanden geleden begonnen met boksen. Kijk eens waar hij nu staat: hij verloor zeven kilogram en verkeert in topconditie. Ik heb vroeger veel gebokst, dus mijn techniek is beter, maar chapeau voor wat Chris doet. Laat dit een oproep zijn aan heel veel senioren die opnieuw fit willen worden: sluit je zeker aan bij DP Boxing Team in Boutersem. Het is een fijne, en helemaal geen agressieve sport.”

“Er is zeker geen fight tussen beide gemeenten, dit is puur sportief. We werken als gemeenten goed samen. Een sportieve revanche volgende keer zien we allebei zeker zitten”, klinkt het nog gezamenlijk. (MDT)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *