Themabeeld.© Xose Bouzas

De Franse politie is per ongeluk het verkeerde huis binnengevallen in Normandië. De man en vrouw die er wonen, werden overdonderd door tientallen politieagenten, ook al hadden ze niets mispeuterd. Dat zou simpelweg het gevolg zijn van een adreswijziging van de persoon die de politie wél wilde arresteren. Het getrouwd koppel komt er met de schrik van af.

Febe De Brabanter

Bron: France 3

Gisteren om 16:43

Een getrouwd koppel uit Normandië in Frankrijk zal nog even moeten bekomen van een bewogen ochtend. Omstreeks 6 uur in de ochtend wilde de man vertrekken naar zijn werk, toen hij plots 20 bewapende politieagenten in zijn voortuin zag staan. Ze hadden helmen en bivakmutsen aan, en richtten hun wapens op de man, meldt France 3. De Normandiër wist van niets, want de politie zou per ongeluk het verkeerde huis binnengevallen zijn. Veel kon hij niet doen, want de agenten vroegen hem niet te bewegen en geen geluid te maken.

Zijn vrouw lag boven nog te slapen, en werd wakker van het geluid in de tuin. Voor ze het wist vielen vijf politieagenten haar kamer binnen. “Ik vroeg of ik een slipje mocht aantrekken, maar ze waren heel agressief”, vertelt de vrouw aan France 3. “Ik moest op mijn knieën gaan zitten, met mijn handen in de lucht. Uiteindelijk deden ze me handboeien om. Het was net een scène uit een film”, klinkt het bij het slachtoffer. “Ze behandelden ons zonder enige vorm van menselijkheid”, zegt de 54-jarige vrouw aangeslagen.

“Mijn benen waren aan het trillen en ik begreep niet wat er gebeurde. Ik heb veel gehuild”, zegt de vrouw. De zoon lag ook te slapen in zijn slaapkamer, op de tweede verdieping. Hij werd eveneens gewekt door de politieagenten, die hem uit zijn bed sleepten en boeiden.

De politie doorzocht bijna een uur lang een groot deel van het huis en vroeg uiteindelijk de identiteitsbewijzen van de bewoners. “En toen beseften we dat ze naar het verkeerde huis waren gekomen en dat wij niet de mensen waren die ze zochten”, zei de vrouw. De politieagenten verontschuldigden zich “voor het ongemak” en verlieten vervolgens het huis. De fout zou te wijten zijn aan een adreswijziging van de persoon die de politie initieel wilde arresteren.

Nog niet vergeten of vergeven

Het koppel heeft intussen een advocaat gecontacteerd. “Later zullen we erom kunnen lachen, maar vandaag kunnen we het hen nog niet vergeven”, klinkt het bij de familie. Het gezin consulteerde inmiddels ook een dokter, en hoopt op een financiële tussenkomst. “De dokter zegt dat we psychologische hulp nodig hebben. Wij moeten hiervoor betalen, terwijl we niets mis hebben gedaan”, zegt de vrouw.

De vrouw probeert het incident wel al te relativeren, want het had nog erger kunnen zijn. “Gelukkig deed mijn man om 6 uur ’s ochtends de deur open, want er lag een koevoet klaar om de deur open te breken. Het was echt een kwestie van minuten”, besluit ze.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *