Een vrouw uit de Amerikaanse staat Texas heeft klacht ingediend tegen de politie, nadat ze tijdens haar arrestatie in een nest vuurmieren werd geduwd. Dat schrijft de ‘New York Post’.

Bron: New York Post

Vandaag om 07:44

Taylor Rogers werd in 2021 gearresteerd door de politie van Santa Fe, nadat ze weggevlucht was voor een politiepatrouille na een verkeersovertreding. Volgens de vrouw werd ze op het moment van haar arrestatie met haar gezicht in een nest vuurmieren geduwd. “Ze hielden haar daar terwijl ze schreeuwde van de pijn”, aldus haar advocaat Randall Kallinen. (Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op bodycam-beelden van de agenten in kwestie is te zien hoe Rogers in het gras wordt geduwd, en te horen hoe ze roept dat “er mieren op mijn gezicht zitten”. Volgens de vrouw kon ze de dieren niet van haar gezicht vegen omdat ze geboeid was, en hielpen de agenten haar daar ook niet bij.

Op foto’s die later werden gemaakt, is ook te zien hoe het gezicht, de nek, de schouders en de borst van Rogers vol mierenbeten staan. Volgens haar advocaat kwam haar behandeling dan ook neer op “foltering”.

“Behandeld met respect en waardigheid”

Volgens de politie van Santa Fe klopt het verhaal van Rogers niet. Zij wijzen erop dat er op beelden van de arrestatie geen mieren te zien zijn, en dat de bodycam-beelden misleidend zijn. Zo zouden beelden waarop te zien is hoe Rogers recht geholpen wordt door de agenten “nadat ze gekalmeerd was”, weggeknipt zijn. “Mevrouw Rogers werd tijdens haar arrestatie behandeld met respect en waardigheid”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *