D66-leider Rob Jetten is in zijn hemd gezet toen hij dacht VVD-leider Dilan Yesilgöz aan te kunnen pakken. Jetten huilde krokodillentranen dat Yesilgöz best in een coalitie wil gaan zitten met de PVV. Nou, zei de VVD’er daarop, het is tijd, “ook voor de heer Jetten, om de realiteit onder ogen te zien. Het is een feit dat dit land heeft gekozen voor een centrumrechtse koers.” Geen tranen van D66-wokies doen daar iets aan af.

Jetten kwam in de Kamer heel hautain naar voren om Yesilgöz eens even lekker onderuit te schoffelen. Tenminste, dat was duidelijk het plan. Hij begon dan ook meteen te jammeren en te zeuren. “Het is een feit,” zei hij, dat Yesilgöz en haar VVD “de PVV een kabinet in helpen.” En dat is héél erg.

Yesilgöz was daar niet van onder de indruk. “Het is tijd,” zei ze, “om de realiteit onder ogen te zien. Het is een feit dat dit land heeft gekozen voor een centrumrechtse koers. Het is een feit dat we de zetels toebedeeld heben gekregen zoals het is. Dat zijn de feiten.”

“Daar binnen probeer ik mijn verantwoordelijkheid te nemen, probeert de VVD er te staan, om ervoor te zorgen dat we een landsbestuur kunnen bouwen dat inderdaad gaat over de vooruitging van dit land en de stabiliteit van dit land,” ging Yesilgöz verder. “En ik denk dat het verslag van de heer Putters ons daar heel veel instrumenten voor geeft. Dat is ook waarom ik zeg: ik wil heel graag beginnen over de inhoud.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met het politieke geharrewar van het partijkartel. Er MOET een rechts kabinet komen – en wel meteen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe – want alleen DDS zet zich écht in voor een rechts kabinet, de andere media proberen juist te voorkomen dat er zo’n kabinet komt!

Daarna droop “de heer Jetten,” zoals Yesilgöz Jetten een beetje vervelend de hele tijd aan het misgenderen was, maar weer af. Want nee, hij had daar eigenlijk niets tegen in te brengen. Behalve wat krokodillentranen kon hij daar niets mee… en dus ging hij maar weer zitten.

Fijn. Dahaag Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *