Help ons door dit met anderen op je social media te delen!

Een oorvijg door de kiezer voor Wilders, kopt de Duitse krant Bild over de uitslag van de Europese verkiezingen in Nederland. Volgens het grootste Duitse dagblad kreeg hij een ‘electorale veeg uit de pan’.

Ik vermoed zomaar dat hij een kleine teleurstelling moet wegslikken, klonk het bij de NOS. De alliantie van PvdA en GroenLinks ging van 9 naar 8 zetels, de PVV van 1 naar 7.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/06/europese-verkiezingen-het-beeld-in-de-media-is-volstrekt-anders-dan-de-realiteit-1.png

Het beeld in de media is volstrekt anders dan de realiteit, constateert presentator van het NPO-programma Ongehoord Nieuws Tom de Nooijer. GroenLinks-PvdA kreeg 8,3 procent minder stemmen. “Nagenoeg de grootste electorale verliezer. Enorme klap. Dat fusietrucje doet daar niets aan af,” aldus De Nooijer.

Wat zijn de druiven zuur

Hij wijst erop dat de PVV-achterban 2,5 keer zoveel is thuisgebleven als die van GroenLinks-PvdA. “Dat GroenLinks-PvdA nét 1 zetel meer heeft in de exitpoll dan PVV, zegt dus niets over de populariteit onder het volk.”

“Wat zijn de druiven zuur bij Arjan Noorlander en de NOS,” zag oud-politicus Geert Dales. Zijn duiding: “PVV van 1 naar 7 (of 8). BBB 2, NSC 1. Maakt 9 (of 10) erbij voor de nieuwe coalitie. GroenLinks-PvdA verliest. VVD verliest. CDA verliest. D66 kabouterwinstje. Glashelder beeld. Toch ziet de NOS GroenLinks-PvdA als overwinnaar.”

GroenLinks-PvdA is dolblij, maar de ‘grootste’ is niet relevant in de EU, stelt ook Fons Lambie van RTL Nieuws. “Dus: ook bij de Europese verkiezingen maakt Nederland een ruk naar rechts.”

Wanhopige spin

Journalist Bart Schut merkt op: “Er zijn twee echte winnaars: PVV en BBB. De rest is wanhopige spin, waaraan om voor mij onverklaarbare redenen een groot deel van de pers meedoet.”

Iedereen doet alsof deze Europese Parlementsverkiezingen te vergelijken zijn met de Tweede Kamerverkiezingen. Klopt niet, veel lagere opkomst en ander publiek. Het CDA is dus niet ‘terug’ en GroenLinks-PvdA is niet ‘de grote winnaar’, aldus schrijver en publicist Kemal Rijken.

Oud-diplomaat Johannes Vervloed wijst erop dat GroenLinks en PvdA in het Europees Parlement ieder in een andere fractie zitten. “De echte uitslag is: PVV 7, GroenLinks 5 en PvdA 3.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

2 gedachte over “Europese verkiezingen: ‘Het beeld in de media is volstrekt anders dan de realiteit’.”
  1. Helaas kunnen we constateren dat dankzij de fascistische mainsttream media de boodschap van de FvD niet doorkwam een daarnaast ligt massale stemfraude voor de hand. Dit is een dictatuur met thans de wildplassers Lul Schoft en de grafbloem en de bayerse glyfosaat vetlel. Ben bijzonder kwaad en de campagne door FvD en Ralf Dekker was uitstekend! Een leden partij die opstoomt naar de 100.000 denkende leden legt het af tegenover een PVV en Bayer? Ongeloofwaardig!

    Maar ook ten tijde van de hitler-adoratie werd Maurits Dekker veroordeeld wegens beledigen van een door de Warburgs gekochte nazi. Niets veranderd in deze genocide met aantallen die de holocaust overtreffen, maar dat mag door de prebunkers niet gezegd worden. NL i s dood!

  2. De leugens van Wilders, Dick Schoof, van der Plas vormen een verenigd fascistisch front met de ‘progressieven’ voor de totale oorlog en onderdrukking door weer de bekende bankiers ism met de erfopvolgers van de nazi’s!

    Sieg Heil,

    Hjalmar Schacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *