© AFP

In de zaak rond de overleden Franse peuter Émile werden zijn schoenen teruggevonden zonder veters. Dat detail intrigeert de speurders, bericht het Franse BFMTV, al zijn er meerdere mogelijke verklaringen.

Bron: BELGA

Vandaag om 10:23

De 2,5-jarige Émile werd voor het laatst gezien op 8 juli vorig jaar, door twee buren met tegenstrijdige verhalen. Hij was toen net aangekomen voor de zomervakantie in het vakantiehuis van zijn grootouders in Le Vernet, een gehucht in het zuiden van Frankrijk met slechts 25 inwoners en gelegen op een hoogte van 1.200 meter. Op 30 maart van dit jaar werd zijn schedel in de buurt teruggevonden door een wandelaar. Enkele dagen later volgden zijn kleren en een botfragment.

LEES OOK. Grootvader van vermiste Émile (2) verhoord door Frans gerecht: “Ik schopte en soms sloeg ik”

De schoenen van de jongen zijn dus teruggevonden, maar zonder veters. Het gaat om een detail, maar toch één dat de speurders intrigeert. “Er zijn dingen die intrigeren maar perfect verklaarbaar zijn. Dat is de enige maatstaf die genomen moet worden bij de analyse”, zegt een bron betrokken bij het onderzoek aan BFMTV. “Er kunnen verklaringen zijn door de omstandigheden, zoals de tussenkomst van een derde maar ook een natuurlijke verklaring als je met een enkele knoop of grote veterlussen door de bossen stapt”, zegt de bron. Ook de kwaliteit van de veters kan een verklaring vormen waarom ze na een jaar zijn verdwenen. 

Het is dus nog niet zeker dat een derde persoon betrokken was bij de dood van de peuter. Het onderzoek loopt voort waarbij verschillende scenario’s worden getoetst aan de bewijsstukken. Het zou nog enkele weken kunnen duren voor de familie de resten van de kleine Émile kan recupereren. 

De moeder van de jongen reageerde deze week voor het eerst na de vondst van zijn lichaamsresten. Ze bedankte op sociale media het publiek dat een geldinzameling is gestart voor de kosten van de begrafenis.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *