Nederland staat op het randje van een ongekende crisis, en nee, het gaat dit keer niet over stikstof, elektriciteit, of woningnood – het gaat over iets nog fundamenteler: water. Volgens recente berichten van drinkwaterbedrijf Vitens staat het land voor een potentiële drinkwaterramp. Nieuwe woningen in delen van Twente, rond Utrecht, Amersfoort, Den Haag en het noorden van Groningen krijgen mogelijk geen aansluiting op het drinkwaternet. Dit onthult niet alleen de kwetsbaarheid van onze infrastructuur, maar legt ook pijnlijk de bestuurlijke onkunde bloot die onze natie in zijn greep houdt. Het verwaarlozen van deze infrastructuur hebben wij ook te danken aan de kabinetten Rutte.
“Geen wateraansluiting voor nieuwe huizen,” waarschuwt Vitens. Waar hebben we dat eerder gehoord? Oh ja, bij de energiecrisis. Eerst kon men geen stroom meer garanderen, nu dreigt zelfs ons water – de bron van alle leven – een luxe te worden waar niet iedereen meer zomaar toegang toe heeft. Hoe is het mogelijk dat in een land dat beroemd is om zijn watermanagement, dat letterlijk gevochten heeft tegen het water om te overleven, nu de basisvoorziening van drinkwater niet meer gegarandeerd kan worden?

De oorzaak, zo lijkt het, is een combinatie van natuurlijke en door de mens veroorzaakte factoren. De opwarming van de aarde zorgt voor meer verdamping en tegelijkertijd neemt de vraag naar water toe. Het systeem raakt “helemaal klem”, volgens Jelle Hannema van Vitens. Maar deze verklaring schiet tekort. Wat we hier zien is het falen van langetermijnplanning en een gebrek aan anticipatie op duidelijk voorspelbare problemen.

Het gebrek aan drinkwateraansluitingen is het zoveelste symptoom van een dieperliggend probleem: een faal-regering die niet in staat is om de basale behoeften van haar burgers te waarborgen. “Regeren is vooruitzien,” zo luidt het oude adagium, maar onze bestuurders lijken verlamd door de complexiteit van de huidige uitdagingen, of erger nog, ze negeren ze totdat het te laat is.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 

Dit is een wake-up call. Water is leven. Zonder water, geen toekomst. Het wordt tijd dat de demissionaire regering haar verantwoordelijkheid neemt en concrete stappen onderneemt om deze crisis te bezweren. Het Nederlandse volk verdient antwoorden en oplossingen, geen excuses of uitstel. Het waterprobleem is niet slechts een fysieke uitdaging; het is een toetssteen voor de competentie, daadkracht en visie van onze leiders. En op dit moment? Zakken ze met vlag en wimpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *