© BELGA

De douane en de Oost-Vlaamse wegpolitie houden zaterdagavond langs de E40 een uitgebreide controleactie gericht op intercitybussen zoals FlixBus, waarbij vooral naar drugs gezocht wordt.

Bron: BELGA

“We doen heel veel investeringen in de havens omdat er op die manier veel verdovende middelen binnenkomen, maar we moeten ook tonen dat we op alle andere mogelijke manieren drugs proberen tegen te houden”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).

De wegpolitie laat de bussen afleiden naar de controlepost langs de E40 in het Oost-Vlaamse Wetteren, waarna alle inzittenden gecontroleerd worden. De bagage gaat door een mobiele scanner en er worden drugshonden ingezet. De politie en de douane zoeken ook naar geseinde personen, wapens, grote hoeveelheden geld of gestolen voorwerpen.

“De politie spitst zich toe op de personen en wij op de goederen”, zegt Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de douane. “We hebben beide beperkte middelen maar door samen te werken leveren dit soort acties altijd resultaat op. We verwachten geen tonnen cocaïne zoals in de haven, maar in het verleden werden al kilo’s drugs onderschept. Dit soort acties heeft ook al geleid tot latere huiszoekingen waarbij veel grotere hoeveelheden drugs ontdekt werden. We kunnen niet alle bussen controleren, maar we blijven controleren want anders gaan trafikanten deze weg systematisch gebruiken om drugs of accijnsgoederen te versassen.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *