De toen 16-jarige jongen werd ontvoerd in de Eénmeilaan in Kessel-Lo.© Google Street View

Kessel-Lo

In een onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Leuven naar de ontvoering van een minderjarige jongen in Kessel-Lo op 28 oktober 2022 werd een 23-jarige Nederlander gearresteerd. De verdachte is momenteel vrij onder voorwaarden in zijn thuisland, in afwachting van zijn uitlevering aan België.

In de vooravond van 28 oktober 2022 werd een toen 16-jarige jongen ontvoerd aan de Eénmeilaan in Kessel-Lo. Er ontstond een misverstand waardoor het minderjarige slachtoffer verplicht werd in te stappen in het voertuig van waaruit de inzittenden vermoedelijk cocaïne wilden dealen. Het slachtoffer was wellicht op het verkeerde moment op de verkeerde plaats aanwezig. Vervolgens werd de minderjarige onder dwang in het voertuig gehouden, en reed men met het slachtoffer aan boord richting de autosnelweg. Tijdens de rit werd de gsm van het slachtoffer uit de wagen gegooid, ook het geld en de andere bezittingen werden van hem afgenomen.

Uitlevering

De tiener werd zodanig hard aangepakt dat hij gewond raakte aan het aangezicht. Daarnaast liep hij een hersenschudding en diverse lichte verwondingen over het hele lichaam op. De ontvoerders reden met de jongen naar Nederland. Uren later werd het slachtoffer vrijgelaten in Utrecht, zonder geld of zijn gsm. Dankzij een behulpzame voorbijganger kon de jongen het thuisfront verwittigen over wat hem was overkomen.

FGP Leuven voerde onder leiding van de onderzoeksrechter een intensief onderzoek waarbij werd samengewerkt met de Nederlandse autoriteiten. Dit onderzoek leidde ertoe dat er op dinsdag 19 maart een huiszoeking werd uitgevoerd in het Nederlandse Amersfoort. Hierbij werd bezwarend bewijsmateriaal aangetroffen. Op 20 maart werd er in Nederland overgegaan tot de arrestatie van een 23-jarige man van Nederlandse nationaliteit. De Belgische autoriteiten hebben Nederland om zijn uitlevering gevraagd. De procedure is nog lopende. (MDT)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *