Themabeeld.© Getty Images / Maskot

Een 90-jarige Fransman schrok zich een hoedje toen hij na een ziekenhuisopname in zijn brievenbus een bericht van de dienst patiëntenadministratie aantrof. “Met de vraag of de bezittingen van de overledene opgehaald kunnen worden”, lacht hij. “Ik dacht eerst dat het een late 1 aprilgrap was.”

Bron: Midi Libre, BFMTV

Vandaag om 11:02

Max Brunel uit Lunel, een gemeente in het Franse departement Hérault, ontving de brief van het Universitair Ziekenhuis van Montpellier eerder deze maand. “Ik verbleef er onlangs twee maanden lang”, zegt hij in Franse media. In het schrijven stond dat de bejaarde man op 27 december gestorven zou zijn en dat het ziekenhuis nog in het bezit was van “voorwerpen die toebehoorden aan de overledene”. De ontvanger werd “uitgenodigd om ze op te komen halen bij de dienst”.

“Opmerkelijk genoeg was ik zelf de geadresseerde”, zegt Max in het regionale dagblad Midi Libre. “Zou je ooit overwegen om een brief naar een overledene te sturen? Het leek me een goede grap.” Hij kan er alleszins om lachen: “Zeg nu zelf: voor een lijk gaat het toch nog vrij goed met mij?”

LEES OOK. Daniël uit Gentbrugge per ongeluk twee weken doodverklaard na overlijden moeder: “Ontdekte per toeval dat ik blijkbaar overleden was”

Toch begon de man zich na het lezen van de brief zorgen te maken over de praktische gevolgen. “Ik vreesde dat het ziekenhuis ook mijn bank, de belastingdienst en de pensioeninstelling op de hoogte zou brengen van mijn overlijden. Dat zou wel eens nare gevolgen kunnen hebben en kunnen leiden tot een administratieve nachtmerrie.”

Alle geluk bleek dit niet het geval: het incident had geen administratieve gevolgen. Max besloot dan ook om geen klacht in te dienen. “Advocaten hebben al meer dan genoeg werk”, zegt hij. “Bovendien is mij geen kwaad berokkend.” Wel kroop hij in de pen om het ziekenhuis te wijzen op de vergissing. Tot nu toe heeft Max op zijn brief geen reactie ontvangen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *