Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!

In 2020 bood rechtsfilosoof Roland Pierik zijn hulp aan aan toenmalig coronaminister Hugo de Jonge. Hij stelde voor om vaccinatiedwang in te zetten, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten die boven water zijn gehaald door data-analist Cees van den Bos.

Samen met Marcel Verweij schreef hij in een e-mail aan het ministerie van VWS over een opiniestuk dat ze hadden geschreven. In het opiniestuk verdedigen ze de opmerking van De Jonge dat gevaccineerden meer bewegingsruimte zouden kunnen krijgen en stellen ze dat daarbij helemaal geen sprake is van een vaccinatieplicht.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/dit-is-toch-wel-een-van-de-meest-misselijkmakende-wetsvoorstellen-die-ik-ooit-voorbij-heb-zien-komen-1.png
https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/dit-is-toch-wel-een-van-de-meest-misselijkmakende-wetsvoorstellen-die-ik-ooit-voorbij-heb-zien-komen-2.png

“We hopen dat het snel gepubliceerd wordt, maar als VWS of Hugo de Jonge de argumentatie al eerder kan gebruiken in het debat: van harte welkom,” aldus het tweetal.

to

Geen mRNA-prik, geen onderwijs

Vanaf begin 2021 kreeg Pierik veel ruimte in de media om zijn onwetenschappelijke pleidooi voor medische apartheid breed te verspreiden, zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

In november 2021 werd bij VWS hard gewerkt aan het wetsvoorstel voor 2G (alleen gevaccineerden toegang tot de maatschappij). Daarnaast lag een wetsvoorstel klaar om ongevaccineerde kinderen volledig te weren van scholen en universiteiten. Geen mRNA-prik, geen onderwijs.

“Alles werd in werking gezet om gezonde kinderen tegen hun wil te dwingen tot voorwaardelijk toegelaten mRNA-coronavaccinaties en hen bloot te stellen aan de bekende en onbekende risico’s daarvan,” merkt Mittemeijer op.

Misselijkmakend

“Dit is toch wel één van de meest misselijkmakende wetsvoorstellen die ik ooit voorbij heb zien komen in een land dat zegt tegen discriminatie te zijn.”

Van den Bos vat de gang van zaken als volgt samen: mensen als Pierik en Verweij gaven de voorzetjes in de media om ons te preppen, de media gaven hen een podium en deden nog een paar neppeilingen. Die peilingen en artikelen werden weer gebruikt door de ministeries, die toen al bezig waren met de wetten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *