In wat weer een nieuwe, verhitte episode lijkt in het drama tussen overheid en technologie, heeft ons kabinet, onder de twijfelachtige leiding van Rutte IV, besloten de strijd aan te gaan met Meta, het moederbedrijf van Facebook. In een zeldzame daad van assertiviteit—en laten we eerlijk zijn, wanhoop—dreigt staatssecretaris Alexandra van Huffelen met het stopzetten van overheidsactiviteiten op Facebook als het bedrijf niet vóór het zomerreces haar zorgen over privacy wegneemt.

Nu klinkt dat misschien nobel, misschien zelfs verstandig, voor hen die nog altijd geloven dat de staat onze privacy en rechten als hoogste prioriteit ziet. Maar laten we de zaken eens helder zien: dit is niets meer dan een rookgordijn, een verhulde poging om onze vrijheid van meningsuiting nog verder in te perken.

De werkelijke ironie van de situatie is dat de overheid, die beweert zich zorgen te maken over onze persoonsgegevens en de transparantie van Meta, zelf een van de grootste bedreigingen vormt voor onze privacy en vrijheid. Ja, Meta is verre van perfect, en haar zaken met betrekking tot gegevensbescherming laten veel te wensen over. Maar wie is de overheid om kritiek te uiten, terwijl zij zelf met argusogen iedere online stap van haar burgers volgt?

Wat echt schrikbarend is, is dat het kabinet de sociale media platforms wil domineren, de platforms waar gewone Nederlanders—zoals u en ik—onze meningen vrij kunnen uiten. Dit is niet slechts een aanval op Meta, maar een directe aanval op onze vrijheid. Een vrijheid die al sterk onder druk staat door toenemende surveillance en censuur onder het mom van ‘veiligheid’ en ‘transparantie’.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die doodenge kabinetsdictators. Wij staan voor VRIJHEID. Helaas betekent dit dat het kartel ons HAAT en ons op elke mogelijke manier probeert te beschadigen. Wij kunnen alleen voortbestaan met JOUW STEUN. Doneer vandaag nog aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons tegen dit ronduit dictatoriale en levensgevaarlijke kabinet!

De staat zou een facilitator moeten zijn van onze rechten, niet de beperker ervan. In plaats van te dreigen met vertrek van Facebook, zou het kabinet beter kunnen focussen op het waarborgen van een omgeving waarin vrijheid van meningsuiting niet alleen wordt getolereerd, maar ook wordt aangemoedigd.

Helaas leven we in heel gevaarlijke, ronduit dictatoriale tijden. Tijden waarin het kabinet – van VVD, D66, ChristenUnie en het CDA – alle macht naar zich wil toetrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *