De kosten van een gemiddelde e-bike liggen vandaag de dag al snel rond de 2.000 euro of zelfs meer. Je zit er dan dus ook niet op te wachten dat je even bij de supermarkt naar binnenloopt en je bij terugkomst tot de ontdekking komt dat je e-bike is verdwenen. Nu is dit wanneer je je e-bike keurig hebt verzekerd ook ontzettend balen, maar lang niet zo erg dan wanneer je geen verzekering hebt afgesloten. Dit is dan ook precies de reden waarom het zo belangrijk is om op die paar euro per maand absoluut niet te besparen. Hoe goed jij je fiets ook op slot zet, met een paar tellen hebben ze hem in een busje gezet en zie jij je fiets nooit meer terug.

Vergelijk je fietsverzekering online

Wat we vaak zien, is dat vrijwel alle fietsenwinkels wel met je in gesprek gaan over het verzekeren van je fiets. Logisch, want dit levert ze allereerst een kleine commissie op, maar ook een tevreden klant. Wat is er nu fijner dan wanneer je een nieuwe e-bike hebt gekocht, er ook direct iemand is die dit allemaal voor je regelt. Natuurlijk kun je dit ook zelf doen en gemakkelijk online verschillende fietsverzekering vergelijken om te kijken welke het goedkoopste is. Belangrijk is daarbij wel dat je niet te lang wacht en niet alleen kijkt naar de maandelijkse premie. Zo is het bijvoorbeeld vanaf een bepaald bedrag ook verplicht om je fiets te voorzien van een GPS tracker, maar daarover later meer.

Hoe kies je de juiste verzekering?

Wanneer je online op zoek gaat naar een verzekering voor je fiets, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Allereerst het type fiets dat je wil verzekeren. Wil je namelijk verschillende verzekeraars vergelijken en je bakfiets verzekeren, dan hangt hier vaak een ander prijskaartje aan, dan wanneer je een relatief eenvoudige e-bike wilt verzekeren. Zo bepaalt de waarde van je fiets de uiteindelijke premie. Los daarvan bepaal je ook zelf de hoogte van het eigen risico, wat uiteindelijk ook van invloed kan zijn op de premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer ‘korting’ je van een verzekeraar krijgt op de premie.

Zorg dat je aan alle eisen voldoet

Je fiets verzekeren is leuk, maar op het moment dat je niet aan alle eisen voldoet die door de verzekeraar worden gesteld, kan het zijn dat je bij diefstal zelf voor de kosten moet opdraaien. Zo is namelijk alleen het standaard slot niet meer voldoende en dien je een goedgekeurd slot te gebruiken om je fiets extra op slot te kunnen zetten. Mocht je fiets dan worden gestolen, dan dien je zowel van je normale slot, als hangslot twee sleutels te kunnen overleggen. Ook dit extra slot heeft een serienummer dat moet worden geregisteerd bij jouw fiets. Heb je een fiets van 3.000 euro of meer, dan ben je zelfs verplicht deze te voorzien van een GPS tracker, zodat er bij diefstal precies kan worden getraceerd waar de fiets is of voor het laatst is gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *