Terwijl de Tweede Kamer zich buigt over een revolutionair voorstel dat de huurprijzen in de vrije sector wil kappen, staat de Partij voor de Vrijheid (PVV) voor een cruciale beslissing. Zullen ze standhouden voor de hardwerkende Nederlandse huurder, of laten ze zich meeslepen door de chaos die demissionair minister Hugo de Jonge lijkt aan te richten met zijn woonbeleid? Met honderdduizenden huurders die mogelijk maandelijks 190 euro minder kunnen gaan betalen, lijkt de keuze voorstander te zijn van de volksmassa een no-brainer. Maar niets is minder waar.

Het plan van De Jonge, dat als een socialistische droom klinkt, dreigt in werkelijkheid een nachtmerrie te worden. Hugo de Sloper wil met een strikt puntenstelsel de huren maximeren, een aanpak die huiseigenaren zou kunnen aansporen om massaal hun eigendommen van de hand te doen. Als huurhuizen straks verdwijnen omdat verhuurders hun panden liever verkopen dan ze te verhuren voor een habbekrats, wie wint er dan? Niet de Nederlandse burger, die in een steeds krapper wordende markt wordt geduwd.

De tegenstanders van het plan, waaronder de VVD en BBB, waarschuwen voor een implosie van de huurmarkt. “Hierdoor zal de huurmarkt instorten en nieuwbouw is er voorlopig nog lang niet voldoende,” aldus VVD-Kamerlid Peter de Groot in het AD. BBB’s Mona Keijzer voegt eraan toe: “Je zou wel gek zijn als je straks nog gaat verhuren.” Duidelijke woorden die de zorg uiten over verdere regulering die de vastgoedmarkt alleen maar zal schaden.
De PVV heeft in het verleden kritiek geuit op te lichte maatregelen tegen de huurprijsexplosie, maar lijkt nu terughoudend met een te rigoureuze aanpak. Barry Madlener van de PVV merkt op dat ze hun standpunt nog moeten bepalen. Hier ligt een gouden kans voor de PVV om zich echt te profileren als de partij die opkomt voor de ‘gewone Nederlander’ die gevangen zit tussen hoge huren en een onbereikbare koopmarkt.

Het is tijd dat de PVV haar rug recht houdt en een duidelijke positie inneemt. Gaan ze mee in het koor van doemdenkers die geloven dat we de markt moeten overreguleren, of kiezen ze voor een pad dat eigenaren niet bestraft voor het bezit van vastgoed en huurders realistische opties biedt? Dit is het moment voor de PVV om te laten zien dat zij niet alleen de problemen van Nederland benoemen, maar ook daadwerkelijk de belangen van haar kiezers behartigt.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

De komende dagen zullen cruciaal zijn. De PVV kan nu aantonen dat zij een partij is van principes, niet van politieke windvaantjes. Nederlanders kijken toe, en hun stem tijdens de volgende verkiezingen zou zomaar kunnen afhangen van de keuze die nu wordt gemaakt. Het is aan de PVV om te bewijzen dat ze meer zijn dan alleen een oppositiepartij die goed kan roepen langs de zijlijn. Het is tijd om te handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *