In wat ongetwijfeld een nieuw dieptepunt is in de Nederlandse publieke omroepgeschiedenis, heeft de NPO zichzelf weer eens overtroffen in negativiteit. Het “goedmaakgesprek” van 6 maart jl. tussen de NPO en Ongehoord Nederland (ON!) is ontaard in een beschamende soap, compleet met beschuldigingen van agressie en grensoverschrijdend gedrag. Volgens de berichten kon NPO-baas Frederieke Leeflang haar handen niet thuis houden en haar agressie niet in toom houden, wat resulteerde in een korzelige sfeer en bedreigingen over en weer.
De ontmoeting, bedoeld om oude kwesties te beslechten, ontaardde al snel in een slagveld van ego’s en ongebreidelde machtswellust. “Kom maar op met al je haat,” zou Leeflang naar ON!-voorzitter Arnold Karskens hebben geslingerd schrijft het AD, met een houding die duidelijk maakte dat ze uit was op meer dan alleen verbale confrontatie. Het is een ongekende vertoning van onprofessionaliteit en gebrek aan zelfbeheersing van iemand die aan het hoofd staat van wat verondersteld wordt een instituut van integriteit en neutraliteit te zijn.

Dit incident legt de fundamentele problemen bij de NPO bloot: een gebrek aan respect voor andersdenkenden en een cultuur waarin agressief en intimiderend gedrag wordt getolereerd, zo niet aangemoedigd. Het is een schande dat de publieke omroep, gefinancierd door belastingbetalers, verworden is tot een arena waar machtsmisbruik en persoonlijke vendetta’s voorrang krijgen op objectieve en evenwichtige berichtgeving.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.

De Nederlandse burger verdient beter dan deze soap. Het is hoog tijd dat er een grondige schoonmaak plaatsvindt binnen de NPO, waarbij integriteit, respect en professionaliteit weer de boventoon voeren. Alleen dan kan de publieke omroep weer het vertrouwen van het publiek winnen en dienen als een bastion van onafhankelijke en onpartijdige journalistiek.

Natuurlijk bewijst dit ook eens temeer dat het van het grootste belang is om lid te worden van ON! Deze omroep verdient onze steun. Die engnekken in Hilversum kunnen ON! proberen te slopen, maar als wij als één man achter ON! staat kan dat nooit slagen. Steun ON! dus, word lid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *