PVV-leider Geert Wilders is helemaal klaar met zijn mede-formerende partijen (en ongetwijfeld vooral met NSC). Hij is gisteren namelijk weggelopen bij de gesprekken met die partijen. De reden? Wilders is niet blij met de voortgang (of het gebrek daaraan) wat betreft asiel. “Geen concessies meer,” zei Wilders in de middag. En dus stond hij op van tafel en liep hij weg. “Het loopt voor geen meter,” aldus de PVV‘er.
Wilders, Dilan Yesilgöz, Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas hebben het al een tijdje over “financiën en asiel.” Het zal niemand verbazen dat met name de PVV’er wil dat er flink wat verandert. De asielinstroom moet beperkt worden. En wel meteen.

Maar de andere partijen (ongetwijfeld met name NSC) lijken daar een beetje een stokje voor te willen gooien. Er wordt over gesproken dat ze meer gaan uitgeven aan asiel, niet minder. En de beperkingen van de instroom zelf die zij voorstaan zijn wat Wilders betreft simpelweg lachwekkend.

“Ik ben boos weggelopen, want het liep voor geen meter bij asiel,” aldus Wilders naderhand. Op X voegt hij daar aan toe dat hij geen concessies meer wenst te doen. Het is nu aan de ándere partijen om water bij de wijn te doen. “Ze moeten nu leveren,” schrijft hij.

Nu is de vraag natuurlijk: betekent dit mogelijk het einde van de formatie? Krijgt Wilders de rest gewoon niet mee en is het dus einde oefening?

Nou, dat lijkt mee te vallen. Volgens informateurs Van Zwol en Dijkgraaf is er wel degelijk hoop op een goede afloop. “Hij heeft ordentelijk het pand verlaten,” zeggen de heren. Dijkgraaf legt zelfs uit dat zo’n einde van een gesprek op een bepaalde dag vrij vaak voorkomt in formaties.

“Af en toe moet je je knopen tellen. Dat hoort helemaal bij het onderhandelingsproces. Op een gegeven moment kwam het moment dat je je kon afvragen: gaan we vandaag nog verder komen hierover?” zegt de SGP’er.

Dilan Yesilgöz heeft al laten weten niet onder de indruk te zijn van Wilders’ opstappen. Zij vindt het allemaal “bedacht.” Theater dus.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

Wat het echte verhaal is weten we niet. Dat kúnnen we ook niet weten. Nu niet, nooit niet. Na gesprekken – of ze klappen of niet – gaan alle partijen immers alles in hun eigen voordeel draaien. Je krijgt dan geen precieze informatie waar je bij vanuit kunt gaan dat het klopt.

Zaak is wel om migratie nu écht te beperken. Als Wilders alleen een coalitie kan formeren als hij op dit punt een stap terug doet moet hij er niet eens aan beginnen. Aan de andere kant, zijn de andere partijen wel bereid om hem te geven wat hij wil, dan moet hij natuurlijk vooral niet weglopen. Want massa-immigratie is echt wel één van de absoluut grootste problemen van ons land. 

Het goede nieuws? Vandaag praten ze gewoon verder. Het was gisteren dus allemaal niet zo serieus dat Wilders helemaal geen licht meer ziet aan het einde van de tunnel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *