De overheden hebben een nieuw wapen gevonden in de strijd om de burger weer wat vrijheid af te nemen. Een hele marketingafdeling heeft gebrainstormd over een pakkende naam. Het werd ‘comfortwater’. Jawel. Je hebt water om te douchen, te koken, op te drinken (ook bijvoorbeeld thee en koffie) en het toilet door te spoelen. En je hebt ‘comfortwater’. Extra luxe water wat je eigenlijk niet nodig hebt. Om de tuin te sproeien of een zwembadje te vullen in de zomer, of wat tegenwoordig heet: het droogteseizoen, alsof onze zomers bloedverzengend heet en kurkdroog zijn.

Onze overheid probeert ons op de mouw te spelden dat we in ons land een schrijnend watertekort hebben. We zitten net in de naweeën van een regenbui die het afgelopen half jaar non-stop over ons werd uitgestort, we wonen in een delta tussen vele rivieren, maar toch hebben we een tekort aan water. Er zijn mensen die dat geloven.

Tijdens de corona episode brachten veel mensen hun zomervakantie thuis door en kochten van het vakantiegeld een zwembad zodat de kinderen toch wat lol hadden in de achtertuin. Die traditie is gebleven en veel mensen zetten dat bad in de zomer dus weer op. En daar gaan wel wat liters water in, dat klopt. Maar meestal blijft het bij één keer vullen. Ook heeft de overheid al een aantal jaren geleden de strijd aangebonden met de vertegeling van de achtertuin. Er is een NK tegelwippen. Er zijn plekken waar je een tegel kunt omruilen voor een plantje, want die achtertuinen die moeten vergroenen. Maar het eerste wat er geroepen wordt als het ‘s zomers een tijdje droog en warm is, is dat de tuinen niet gesproeid mogen worden. We moeten dus al die nieuwe aanplant maar gewoon dood laten gaan? Nu is er dus een nieuw wapen gevonden, we maken dat water gewoon extra duur. Comfortwater, het klinkt ook duur. Dan laten die burgers het wel uit hun hoofd om hun plantjes water te geven en hun zwembaden te vullen.

Lees verder: https://marjoleinschrijftover.nl/comfortwater/

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platform:

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Terug op Facebook met een nieuw kanaal: https://www.facebook.com/HetAndereNieuws1

Facebook Backup: https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

X: https://twitter.com/VriendenPlek

Gettr: https://gettr.com/user/hetanderenieuws

MeWe: https://mewe.com/hetanderenieuws.41/posts

Signal, kanaal 1: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal, kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *