Het aftreden van Johann Velkers, de regiomanager van het COA in Ter Apel, is geen gewone personeelswissel. Het is een luid en duidelijk alarm over de onhoudbare en schandalige staat waarin ons asielbeleid verkeert. Een man met een militaire achtergrond gooit de handdoek in de ring omdat zelfs hij de anarchie die onze overheid heeft gecreëerd niet meer aankan. Het toont de volledige desintegratie van ons gezag over eigen grenzen en de totale onwil van Den Haag om deze nationale crisis aan te pakken.

Wat hier gebeurt in Ter Apel is niets minder dan een schandvlek op het blazoen van Nederland. Onder de zogenaamde ‘humane’ vlag van asielbeleid heeft onze overheid een situatie gecreëerd die noch humaan, noch beheersbaar is. Het is het directe resultaat van een politiek van appeasement, waarbij Den Haag angstvallig vermijdt om harde maar noodzakelijke beslissingen te nemen over wie we binnenlaten en wie we de deur wijzen.

De feiten liegen er niet om: Ter Apel is overstroomd met asielzoekers, ver boven zijn capaciteit, wat leidt tot gevaarlijke omstandigheden en onleefbare situaties voor zowel de bewoners als de medewerkers. Velkers’ protest tegen het overbevolken van het centrum werd door het COA en het ministerie van tafel geveegd, waarmee ze feitelijk zeggen: “Laat de boel maar barsten.” Dit is geen beleid, dit is bureaucratische barbarij.

En waar is de rest van Nederland in dit verhaal? Waarom moet Ter Apel de nationale noodopvang blijven spelen terwijl andere gemeenten hun verantwoordelijkheid ontlopen? Dit is de perverse uitkomst van een overheid die liever wegkijkt dan de problemen bij de hoorns vat. We hebben gemeenten die ‘nee’ zeggen tegen asielcentra, terwijl ze wel profiteren van de voordelen die de status van asielgemeente met zich meebrengt.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

Het wordt tijd dat we deze hypocriete en laffe houding afwijzen. Nederland moet zijn grenzen herstellen en een asielbeleid voeren dat gebaseerd is op realisme en nationaal belang, niet op utopische idealen die ons in chaos storten. Velkers heeft misschien opgegeven, maar Nederland mag dat niet doen. We moeten terugvechten tegen deze wanorde en ons land heroveren op de krachten die ons naar de afgrond duwen. Laat het aftreden van Velkers niet voor niets zijn geweest; laat het de vonk zijn die de verandering ontsteekt die zo dringend nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *