Floris leerde het meisje kennen op de trein.© IF

Sint-Niklaas

Floris Smet (65), die bekendheid verwierf in het tv-programma ‘Don’t worry be happy’, is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot een celstraf omdat hij een 14-jarig meisje heeft aangezet tot ontucht. Hij stuurde haar seksueel getinte berichten en vroeg haar om met hem de liefde te bedrijven.

Pieter Van Hecke

Het optreden van Floris Smet in het Play4-programma Don’t worry be happy ging niet onopgemerkt voorbij. De kijkers zagen hem toen een bad nemen in een gft-container en een bord Pedigree met frietjes smakelijk leeg eten. De man leefde lange tijd in Sint-Niklaas, maar verhuisde ondertussen naar Zeeuws-Vlaanderen in Nederland. (lees verder onder de foto)

Floris Smet zorgde voor hilariteit door een bad te nemen in een gft-bak.© rr

Floris houdt er een opmerkelijke levenswandel op na en is bovendien geen onbekende voor het gerecht. Bijna dag op dag een jaar geleden werd hij veroordeeld tot meer dan een jaar cel. Hij stapelde toen enkele veroordelingen op voor onder meer onverzekerd rijden. Nadat hij enkele boetes niet betaalde, kreeg hij een vervangende gevangenisstraf.

LEES OOK. Excentrieke Floris (64) uit ‘Don’t worry be happy’ zit achter de tralies: “Ongelooflijk dat hij voor zoiets in de cel belandt”

Na drie maanden mocht hij de gevangenis al verlaten met een enkelband. Hij noemde zijn tijd achter de tralies “een avontuur”. “Ik had er meer luxe dan thuis. Het leek alsof ik op hotel was met een ruime kamer en inloopdouche”, liet de excentriekeling optekenen.

Aanzetten tot ontucht van 14-jarig meisje

De man krijgt nu van het Gentse hof van beroep nog een veroordeling op zijn strafblad. Hij werd er schuldig bevonden voor het aanzetten tot ontucht van een 14-jarig meisje en kreeg zes maanden cel, waarvan drie met uitstel, en een boete van 800 euro. Op 7 december 2021 kreeg hij daarvoor nog van de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde twaalf maanden cel. Hij kwam toen niet opdagen op zijn proces.

LEES OOK. Floris uit ‘Don’t worry, be happy’ heeft gevangenis verlaten: “Het was nochtans een goed hotel, ik had er meer luxe dan thuis”

De feiten waarvoor hij werd veroordeeld, speelden zich af in 2018, enkele jaren voor zijn televisiecarrière. Hij ontmoette een 14-jarig meisje aan het station van Koksijde. Ze namen dezelfde trein en wisselden gsm-nummers uit. Op dat moment verbleef zij in een instelling voor kwetsbare jongeren en jongeren met psychische problemen.

Seksueel getinte berichten

Het meisje stuurde Floris een week later als eerste een sms. De man antwoordde daarop met enkele seksueel getinte berichten. Daarin loog de beklaagde over zijn leeftijd en vroeg hij het minderjarige meisje om naar hem thuis te komen om de liefde te bedrijven, zij het alleen op orale wijze. Het meisje beschuldigde Floris nog dat hij haar tot tweemaal toe zou verkracht hebben, maar die bleken ongegrond.

Aan de burgerlijke partijen, de ouders van het minderjarige meisje, moest Floris een provisionele schadevergoeding van 750 euro betalen. Dit bedrag werd op een aparte rekening gestort en bewaard tot het slachtoffer meerderjarig werd.

Floris Smet.© joh

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *