De broers zouden hebben gestolen van Ethereum-handelaren door op frauduleuze wijze toegang te verkrijgen tot lopende privétransacties.© Shutterstock

VS

Twaalf seconden. Meer hadden twee Amerikaanse broers niet nodig om voor 25 miljoen dollar (ruim 23 miljoen euro) aan cryptovaluta te stelen.

Bron: BBC News

Vandaag om 18:00

Het moet gezegd: aan die twaalf seconden gingen wel maanden aan minutieuze voorbereiding vooraf. De twee — Anton (24) en James Peraire-Bueno (28) — allebei opgeleid aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT), wisten in april vorig jaar “via een uitermate geavanceerd plannetje” voor liefst 25 miljoen dollar aan Ethereum-munten te stelen.

LEES OOK. Bitcoin staat op een belangrijk moment: ben je gek als je er (g)een koopt? Voor- en tegenstanders geven duiding

De broers zouden hebben gestolen van Ethereum-handelaren door op frauduleuze wijze toegang te verkrijgen tot lopende privétransacties en vervolgens die transacties naar henzelf over te maken.

“Zeer gespecialiseerde vaardigheden”

Hoe ze precies tewerkgingen, willen de speurders niet bekendmaken, maar volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat het om “de eerste overval in zijn soort”. “Het is alleen dankzij het uitmuntende werk van de agenten van de Internal Revenue Service (de federale belastingdienst, red.) dat de twee gevat konden worden”, aldus plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco.

LEES OOK. Van jonge miljardair naar 25 jaar cel: hoe cryptomagnaat Sam Bankman-Fried zijn fortuin verloor

Volgens de aanklagers hebben de broers, die beschuldigd worden van bankfraude en het witwassen van geld, “zeer gespecialiseerde vaardigheden gebruikt die ze geleerd hebben aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld” om zo de validatie van de Ethereum-transacties te exploiteren. “Deze overval trekt de hele integriteit van de blockchain (het grootboek waarin cryptotransacties worden geregistreerd, red.) in twijfel”, aldus de betrokken advocaat Damian Williams.

Als de broers schuldig worden bevonden, riskeren ze elk een gevangenisstraf van meer dan twintig jaar.

LEES OOK. Bitcoin bereikt nieuwe recordwaarde: hoe kan dat? En wat betekent dit voor Belgische beleggers?

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *