© AP

Toen hij de premier van het Verenigd Koninkrijk was, voerde Boris Johnson de regel in dat wie ging stemmen, een officieel document ter identificatie moet kunnen voorleggen. Donderdag, bij de lokale verkiezingen, was de conservatieve politicus blijkbaar zijn eigen wet vergeten, zo meldt Sky News.

Bron: BELGA

Vandaag om 22:36

Johnson verscheen in het stembureau zonder identiteitsbewijs. “Het personeel van het stembureau moest de voormalige premier wegsturen nadat hij zich niet had gehouden aan de wetgeving die hij tijdens zijn ambtstermijn in Downing Street had ingevoerd”, aldus de Britse televisiezender. 

Johnson wilde zijn stem uitbrengen in South Oxfordshire, waar hij met zijn gezin woont. Johnsons woordvoerder ontkende het bericht niet, maar zei dat de voormalige premier zijn stem had uitgebracht.

De wet, die in 2022 werd ingevoerd, bepaalt dat mensen zich moeten identificeren met een officieel fotodocument zoals een paspoort of rijbewijs. Volgens tegenstanders discrimineert de regeling armere en oudere mensen en leden van minderheden die minder vaak een identiteitsbewijs hebben.

De 59-jarige Johnson had ’s ochtends op X opgeroepen om te stemmen op de Conservatieve Partij van zijn opvolger Rishi Sunak.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *