De voordeur vloog deels in spaanders

De aanslag met een brandbom die in de nacht van zondag op maandag in de Eugene Toussaintstraat in Ganshoren plaatsvond, was gericht tegen de 31-jarige ex van een bekende voormalige Rode Duivel. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

Dirk Coosemans

De aanslag gebeurde rond half twee ’s nachts. Een man zou met een zelfgemaakte bom de voordeur opgeblazen hebben van een klein appartementsgebouw in de straat die op de grens ligt tussen de Brusselse gemeenten Jette en Ganshoren. Volgens wat wij vernamen, ging het om een cobra-explosief waaraan een busje benzine vastzat.

De ontploffing was heftig. “Het leek wel een gasexplosie. De politie zette meteen de hele straat af”, getuigden de buren. Een van hen zag hoe net voor de aanslag een man in een grote auto wegstoof van de plek. “De voordeur van het geviseerde appartementsgebouw vloog deels aan spaanders. Het was een heel luide knal”, getuigt de overbuurvrouw.

De bommenlegger viseerde blijkbaar een 31-jarige vrouw die op de eerste verdieping woonde. Zij is de ex van een voormalige Rode Duivel, die ook in het buitenland voetbalde.

De vrouw in kwestie vertelt ons dat ze een dispuut heeft met de uitbater van een schoonheidssalon in Brussel. “Ik zou daar eigenlijk gaan werken”, verklaarde ze ook aan de politie. Maar net voor ze aan de slag ging, annuleerde ze de mondelinge overeenkomst omdat ze het niet kon vinden met de uitbater, zo verklaarde ze. (Lees verder onder de foto)

Bedreigingen

De man heeft haar daarop bedreigd, verschillende malen. “Hij zou me wel weten te vinden, zei hij me.” De jonge vrouw vermoedt nu dat de uitbater de daad bij het woord gevoegd heeft en achter de aanslag zou zitten.

De vrouw heeft een jarenlange relatie gehad met een voormalige Rode Duivel. “Hij is niet betrokken in deze zaak. We hebben elk ons eigen leven nu”, aldus de 31-jarige ex. Ook de voetballer in kwestie laat ons weten dat hij niets te maken heeft met wat er nu gebeurd is.

Volgens wat wij vernamen, is er nog niemand gearresteerd in deze opmerkelijke zaak. Het onderzoek wordt voortgezet, alle pistes liggen open, maar op het eerste gezicht zou het dus geen zoveelste afrekening in het drugsmilieu betreffen.

LEES OOK.Explosie aan woning in Jette

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *