Helaas is het noodzakelijk om een tijdelijke bouwplaats te beveiligen tegen vandalisme en diefstal. Goed hekwerk is een belangrijke eerste stap om ongenode gasten van je bouwplaats te weren, maar met het toenemende aantal incidenten, zijn er steeds serieuzere maatregelen nodig voor het beveiligen van bouwplaatsen. Schade door diefstal en vandalisme op bouwplaatsen leidt tot een kostenpost van meer dan 100 miljoen per jaar. Niet alleen de kosten van gestolen of beschadigde materialen en apparatuur, maar vooral de indirecte kosten, extra werkzaamheden die nodig zijn en vertraging na dit soort incidenten zijn funest voor bouwprojecten. Met behulp van een goede bouwplaatsbeveiliging, kunnen een hoop van deze complicaties en extra kosten voorkomen worden. Lees hier met welke tools de beveiliging van bouwplaatsen verbeterd kan worden.

Omheining

In de funderingsfase van het bouwproject is vooral een goede omheining belangrijk, niet alleen om de plaats en materialen te beschermen tegen onbevoegde personen, maar ook voor de veiligheid van bijvoorbeeld spelende kinderen of daklozen die op zoek zijn naar een slaapplek. Er zijn speciale anti-climb hekken met extra kleine mazen, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt deze te beklimmen. Je kunt de beveiliging van je bouwterrein verhogen door het hekwerk met behulp van mechanische accessoires te versterken. Zo kun je hekwerkklemmen plaatsen met een slot dat alleen met een specifieke moersleutel kan worden opengemaakt, een uittilbeveiliging waardoor het hek niet uit de fundering kan worden getild en een slotbeugel die ervoor zorgt dat de hekken volledig gesloten zijn als er niemand aanwezig is.

Afschrikken en afschermen

Door gebruik te maken van afschrikmethodes, kun je het aantal inbraakpogingen beperken en ongewenst bezoek van je terrein weren. Prikkeldraad is budgetvriendelijk materiaal, dat heel eenvoudig te plaatsen is en een groot afschrikkend effect heeft. Niet alleen maakt prikkeldraad aan de bovenrand van de omheining het nagenoeg onmogelijk om eroverheen te klimmen, het schrikt bij de aanblik ook direct af. Hetzelfde geldt voor puntdraadkop, waarmee je je omheining van een raamwerk kunt voorzien voor prikkeldraad. Ook kun je met zicht ontnemende doeken je bouwterrein effectief afschermen. Zo maak je je bouwterrein minder aantrekkelijk voor dieven en vandalen, omdat ze zo je kostbare materialen en apparatuur niet zien staan. Ook kun je op de doeken een tekst laten printen waarin je communiceert dat het terrein wordt beveiligd.

Persoonsregistratie en toegangscontrole

Je kunt een groot deel van de diefstal door onbevoegde personen voorkomen door alleen geregistreerde medewerkers toe te laten op de bouwplaats. Er is op bouwplaatsen nog vaak een gebrek aan inzicht in welke personen er toegang hebben. Vooral als er in de laatste fase van het project verschillende partijen op dezelfde plek werkzaam zijn, bestaat de kans dat het overzicht zoek raakt. Met een systeem voor persoonsregistratie en toegangscontrole, kun je dit probleem ondervangen. Hiermee houd je zicht op welke personen op het terrein zijn (geweest) en voorkom je dat ongewenste bezoekers zomaar je bouwplaats oplopen. Een goede omheining, het gebruik van afschrikmethodes en een systeem voor persoonsregistratie en toegangscontrole, zijn dan ook effectieve maatregelen om de beveiliging op bouwplaatsen te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *