Er was opnieuw een probleem met een vliegtuig van Boeing afgelopen weekend. Grondpersoneel van de luchthaven van Johannesburg merkte een defect op aan het onderstel van een Boeing 737 toen het toestel net was opgestegen. De piloot kreeg het bevel om terug te keren naar O.R. Tambo International Airport, maar toen hij een noodlanding maakte, weerklonk er plots een knal en raakte het toestel een wiel kwijt.

Vandaag om 10:11

Eén van de achterwielen van de Boeing was ergens tegen gebotst en losgeraakt tijdens het opstijgen, maar dat werd snel opgemerkt door het grondpersoneel. De piloot werd gevraagd om nog even over de luchthaven te scheren en kreeg het bevel om het toestel onmiddellijk aan de grond te zetten toen duidelijk werd dat het onderstel beschadigd was.

Tijdens de noodlanding desintegreerde het wiel helemaal op het moment dat de Boeing het tarmac raakte. Er vielen geen gewonden, de passagiers kregen de kans om een andere vlucht naar San Francisco te nemen. “Alle lof voor onze crew in het toestel”, aldus luchtvaartmaatschappij FlySafair. “Hun opleiding en ervaring zorgden ervoor dat iedereen aan boord ongedeerd bleef.”

LEES OOK. CEO van Boeing stapt op na maanden vol incidenten

Het is niet het eerste incident voor Boeing, dat al enkele maanden geplaagd wordt door dergelijke incidenten. Begin deze maand raakte de motorkap van een Boeing los, midden januari raakte een vrachtvliegtuig van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf in de problemen door motorpech en begin januari verloor een Boeing van Alaska Airlines een nooduitgang tijdens een vlucht.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *