Een 24-jarige vrouw is zwaargewond geraakt tijdens een concert van de punkband Trophy Eyes in New York. De zanger besloot te stagediven en verwondde de vrouw zo.

Vandaag om 15:33

Bird Piche (24) was donderdagavond naar Buffalo’s Mohawk Place in New York getrokken, waar de Australische punkband Trophy Eyes zou optreden. Tijdens het openingsnummer van het concert liep het al fout toen frontman John Floreani tegen de richtlijnen van de zaal in het publiek insprong, zo zeggen ooggetuigen op sociale media. “Een meisje in het midden van het publiek raakte zwaargewond toen de zanger begon te stagediven”, schrijven meerdere mensen.

Het concert werd meteen stilgelegd zodra duidelijk werd hoe slecht Bird eraan toe was. Een ziekenwagen bracht haar meteen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar een “catastrofaal rugletsel” vastgesteld werd. Volgens een familielid is ze intussen geopereerd en wacht haar een “heel lang herstel”.

De band verklaart in een statement erg veel spijt te hebben van wat er die avond gebeurd is. “Dit incident heeft ons geschokt tot in onze kern, en we vragen om geduld terwijl we zien hoe we Bird nu het best door deze moeilijke tijd heen kunnen helpen. Hou Bird alsjeblieft in je gedachten. We blijven in nauw contact met haar familie en houden jullie op de hoogte.”

Voor het slachtoffer werd een Gofundme-pagina opgericht, om geld in te zamelen voor haar herstel. Trophy Eyes stortte daar al 5.000 dollar op. Er werd al meer dan 40.000 dollar ingezameld.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *