© Shutterstock

Volgens lokale media is zaterdagnamiddag een jonge vrouw omgekomen nadat ze van een klif viel in Ierland. Het zou gaan om een Belgische studente die in Schotland studeerde.

De jonge vrouw zou samen met drie vrienden een bezoek gebracht hebben aan de Cliffs of Moher, in het westen van Ierland. Door nog onbekende redenen verloor ze haar evenwicht toen ze aan de rand van de klif aan het wandelen was en viel ze naar beneden. De reddingsdiensten startten een grote zoektocht, maar het levenloze lichaam van de vrouw werd al snel in het water gevonden.

Volgens de lokale krant Cork Beo gaat het om een Belgische studente geneeskunde. Zij zou aan een universiteit in het Schotse Edinburgh studeren, maar was met vrienden op uitstap in Ierland.

“Gardaí (de nationale Ierse politie, red.) en hulpdiensten hebben vanmiddag een operatie uitgevoerd na meldingen van een incident bij de Cliffs Moher. Het lichaam van een vrouw van begin 20 werd door de hulpdiensten uit het water gehaald. Haar lichaam blijft ter plaatse”, klonk het zaterdag.

De Cliffs of Moher zijn een gekende trekpleister in de regio. Op het hoogste punt is er een hoogteverschil van 214 meter. Op de plek waar de jonge vrouw om het leven kwam, zijn de kliffen zo’n 120 meter hoog.

Het is ook niet het eerste dodelijk ongeval in de regio. In januari 2019 viel een 26-jarige Indiër naar beneden toen hij een selfie aan het nemen was. In juni 2007 stierf een Hongaarse twintiger tijdens zijn uitstap in de Cliffs of Moher. Hij was samen met vrienden foto’s aan het nemen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *