© Facebook

De 18-jarige Amerikaanse studente Madison Crowell heeft een onwaarschijnlijk bedrag van 15 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) bijeen gekregen nadat liefst 231 universiteiten haar aanvaard hebben.

Vandaag om 03:00

Crowell is afkomstig uit Liberty County, een stad in de staat Georgia waar 14 procent van de 69.000 inwoners in armoede leven. Het is dus lang niet iedereen gegeven om na het secundair nog verder te studeren. En als het dan al kan, gebeurt dat vaak in de weinige universiteiten in de buurt. “Maar ik wilde de kinderen uit Liberty County tonen dat het niet alleen mogelijk is om in lokale scholen aanvaard te worden”, vertelt Madison, zelf ook afkomstig uit een gezin met geldproblemen, aan ABC News. “En dat ook universiteiten op andere plaatsen je kunnen aanvaarden.”

Daarom besloot de 18-jarige om zich bij honderden universiteiten aan te melden voor een studiebeurs. Liefst 231 ervan gaven haar een positief antwoord, goed voor een totaal van 14,8 miljoen dollar aan studiebeurzen. Daaruit koos ze High Point University, in North Carolina, om aan haar opleiding tot fysiotherapeut te beginnen zodra ze op 18 mei afstudeert. “High Point is een van de beste keuzes uit mijn leven”, zegt ze zelfverzekerd.

De tiener zegt te weten hoe het voelt om afgewezen te worden door je droomschool. “Je weet dan niet of je de kans nog krijgt om opnieuw te proberen, of dat je niet opnieuw wordt toegelaten. Het is belangrijk om altijd positief te blijven, want het kan allemaal wat overweldigend zijn.”

Voor alle duidelijkheid: Madison krijgt dan ook alleen de beurs aan de universiteit van High Point. De andere miljoenen helaas niet.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *