Wederom heeft de tragische realiteit ons ingehaald in een bloedbad dat even vermijdbaar als afschuwelijk was. In het pittoreske Châteauroux is het jonge leven van de 16-jarige Matisse bruut uitgedoofd door de handen van een Afghaanse ‘vluchteling’ – een term die zo langzamerhand synoniem lijkt te staan voor geïmporteerde ellende.

Deze jonge delinquent, slechts 15 jaar oud maar al bedreven in geweld, heeft zonder enige vorm van menselijkheid het leven van een 16-jarige jongen gestolen. En waarom? Omdat de EU blijft volharden in een migratiebeleid dat de deur wagenwijd openzet voor wie dan ook, zonder aanzien van gevolg of context.

🇫🇷 Dit is Mathis, 15 jaar. Hij werd door een Afghaanse migrant, die zijn telefoon wilde stelen, doodgestoken met een mes.

Wéér een onschuldig kind geofferd op het altaar van de open grenzen, diversiteit en massamigratie.

Rust zacht, Mathis.

De Franse autoriteiten zijn hier niet alleen toeschouwer, maar medeplichtig, door keer op keer te falen in het beschermen van hun burgers. Deze moordenaar stond onder ‘gerechtelijk toezicht’ – een feit dat blijkbaar even zinloos is als het papier waarop het geschreven staat. Hoeveel jonge levens moeten nog verwoest worden voordat de ogen geopend worden? Het is tijd om de realiteit onder ogen te zien: niet iedereen die onze grenzen oversteekt, komt met vreedzame bedoelingen. Sommigen komen als roofdieren, verstopt in de huid van hulpbehoevendheid.

Deze zaterdag zullen Fransen in stilte een optocht lopen voor Matisse, maar laten we niet vergeten dat stille tochten geen vervanging zijn voor daadkrachtig beleid. Het is tijd voor actie. In Frankrijk, maar ook daarbuiten. Talloze nepvluchtelingen zijn naar Europa gekomen de afgelopen jaren. Zogenaamd om mee te doen in onze maatschappijen, maar helaas maar al te vaak omdat ze gratis geld denken te kunnen krijgen – terwijl ze zich wel afgrijselijk misdragen.

Leuk he, deze ‘diverse’ EU?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *