De Britten Aiden Aslin en Shaun Pinner en de Marokkaan Saadoun Brahim (van links naar rechts) op een rechtszitting in Donetsk, 7 juni 2022.
Konstantin Michaltsjevski / Spoetnik

Het Hooggerechtshof van de Volksrepubliek Donetsk heeft twee Britse en een Marokkaanse burger die aan de zijde van het Oekraïense leger in de Donbass vochten, ter dood veroordeeld. Dat meldde RIA Novosti donderdag vanuit de rechtszaal, schrijft RT.

Volgens het vonnis van de rechtbank hangt de Britten Aiden Aslin en Shaun Pinner en de Marokkaan Saadoun Brahim de maximumstraf boven het hoofd. Volgens de wetten van de Republiek zullen de veroordeelden doodgeschoten worden.

Alle drie pleitten zij woensdag schuldig aan het plegen van strafbare feiten die gericht zijn op het met geweld grijpen van de macht. Een daartoe strekkend artikel van het Wetboek van Strafrecht van de DVR voorziet in de doodstraf. Aslin heeft ook bekend dat hij “trainingen heeft gevolgd met het doel terroristische activiteiten uit te voeren”.

Volgens het schuldig vonnis hebben de onderzoekers vastgesteld dat Aslin, Pinner en Brahim deelgenomen hebben aan de gewapende agressie van Kiev tegen Sold, die tot doel had met geweld de macht in de DPR te grijpen.

Het vonnis is nog niet definitief. Verwacht wordt dat de gedaagden hiertegen in beroep zullen gaan. Het Verenigd Koninkrijk had van tevoren aangekondigd dat het in beroep zou gaan tegen een eventueel doodvonnis tegen de Britten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Nederlander Ronald Vogelaar samen met drie andere buitenlandse huurlingen omgebracht door Russisch leger

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: