India koopt goedkope gesanctioneerde Russische olie op, raffineert die, en verkoopt ze dan met enorme winsten aan de VS en de EU, volgens een bericht in de Wall Street Journal.

De VS heeft India met tegenzin toestemming gegeven om Russische olie te kopen, omdat India gedreigd heeft hun bondgenootschap met Amerika te laten vallen en bondgenoot te worden van China, als de VS het waagt hen te sanctioneren, bericht Chris Menahan.

Terwijl de Amerikanen en Europeanen gedwongen worden recordprijzen voor benzine te betalen als “de kosten van het opkomen voor de vrijheid,” koopt de vrije natie India olie van Rusland voor maar liefst $35 per vat en verkoopt die aan ons terug in een hilarisch arbitrageschema.

Uit WSJ, “Russian Oil Producers Stay One Step Ahead of Sanctions”:

Europa heeft zojuist zijn strengste sancties tot nu toe tegen Russische ruwe olie ingesteld, maar verladers en raffinadeurs krijgen de olie op de markt door de oorsprong ervan te verdoezelen. Enkele brandstoffen die gedeeltelijk van Russische ruwe olie gemaakt zouden zijn, zijn vorige maand in New York en New Jersey aan land gekomen.

De ladingen werden door het Suezkanaal en over de Atlantische Oceaan aangevoerd vanuit Indiase raffinaderijen, die grote kopers van Russische olie zijn geworden, volgens scheepvaartgegevens, gegevens van Refinitiv en analyses van de in Helsinki gevestigde denktank Centre for Research on Energy and Clean Air.

[…] [India’s] invoer is sinds het begin van de oorlog omhooggeschoten tot 800.000 vaten per dag, vergeleken met 30.000 vaten per dag daarvoor, volgens het gegevensbedrijf voor grondstoffenmarkten Kpler.

[…] Een raffinaderij die eigendom is van de Indiase energiegigant Reliance Industries Ltd. kocht in mei zeven keer meer Russische ruwe olie dan voor de oorlog, wat neerkomt op een vijfde van haar totale inname, volgens Kpler.

Reliance charterde een olietanker voor een lading alkylaat, een bestanddeel van benzine, die op 21 april uit de nabijgelegen haven van Sikka vertrok, zonder een geplande bestemming. Drie dagen later werkte het zijn gegevens bij met een Amerikaanse haven en voer het over, om zijn lading op 22 mei in New York te lossen.

“Wat er waarschijnlijk gebeurd is, is dat Reliance een afgeprijsde lading Russische ruwe olie heeft aangenomen, die geraffineerd heeft en het product vervolgens op de korte-termijnmarkt verkocht, waar het een Amerikaanse koper vond,” zei Lauri Myllyvirta, hoofdanalist bij het Centre for Research on Energy and Clean Air. […]

Reliance heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. De gemeenschappelijke financieel directeur, Srikanth Venkatachari, zei in een briefing op 6 mei dat het bedrijf de kosten van grondstoffen geminimaliseerd heeft door “arbitragevaten” in te kopen.

De Indiase uitvoer van geraffineerde olieproducten, gestimuleerd door goedkope Russische leveranties, is sinds het begin van de oorlog sterk toegenomen. De dagelijkse zendingen naar Europa zijn met een derde gestegen en die naar de V.S. met 43% op kwartaalbasis.

Wij zijn werkelijk de sukkels van de wereld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12 Nachtmerrieachtige economische trends die wij in de tweede helft van 2022 mogen verwachten

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: