x
x

Hongerrellen in herfst niet uitgesloten,

maar ’t kabinet denkt aan

de Grote Verbouwing

2022 © Leon de Winter | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Gebruik maken van crises, dat is de centrale gedachte van het pamflet van het World Economic Forum met de titel ’The Great Reset’. De bedoeling is crises te gebruiken als opstapjes naar nieuwe vergezichten, zoals een wereld zonder privaat autobezit, wat een recent artikel op de site van het WEF bepleitte. Vrijwel tegelijkertijd maakte bouwminister Hugo de Jonge bekend dat hij de komende tien jaar huizen wil laten bouwen zonder parkeerruimte voor auto’s, zoals De Telegraaf vorige week schreef: ‘Er is simpelweg onvoldoende ruimte om parkeergelegenheid aan te leggen voor die huishoudens.’

Het terugdringen van autobezit bij ’die’ huishoudens (minister Hugo laat zich graag rondrijden in een auto) staat al lang hoog op de agenda van utopisten, en de wooncrisis en de energiecrisis bieden een kans die droom waar te maken. Dat betekent dat werken en wonen op fietsbare afstand van elkaar moeten liggen. Het was ooit de bedoeling van onze ruimtelijke ontwerpers om het omgekeerde te doen: wonen en werk scheiden. We kregen de Bijlmer, Vinex-wijken en industriegebieden.

Nu gaan de ontwerpers aan de slag met de ‘grote verbouwing van Nederland‘, zoals Hugo dat noemt. Pas geleden schreef NRC Handelsblad hierover:

‘De ingrijpende herinrichting van stad en platteland die na de zomer begint gaat […] vele miljarden kosten. Tot 2050 en verder zal een ’ruimtelijke puzzel’ moeten worden gelegd waarin diverse maatschappelijke vraagstukken aan bod komen. Denk aan: woningnood en asielopvang, klimaatverandering en energietransitie, landbouw en stikstof, milieu en natuur, verkeer en vervoer en de economische ontwikkeling van Nederland.’

Uitstootrechten..?
Bij de groene toekomst waarin alle crises zijn opgelost horen ook persoonlijke CO2-budgetten, ofwel een hoeveelheid CO2 die de individuele burger per jaar mag uitstoten. Maar dat geldt niet voor de rijken. Rabobank-kopstuk Barbara Baarsma zei daarover op BNR-radio:

“Iemand die niet wil vliegen, omdat die daar bijvoorbeeld geen geld voor heeft, die verkoopt aan mij uitstootrechten. En krijgt daardoor een beetje meer geld. Zo kunnen mensen met een smalle portemonnee ook iets verdienen aan vergroening.”

Ofwel: smalle mensjes zonder geld hoeven niet te vliegen en CO2 te verspreiden. Dus kan Barbara, rijk en groen, zonder gewetenswroeging extra CO2 uitstoten.

Een ouderwetse vernietigingsoorlog werpt vanuit Oekraïne zijn schaduw over zo ongeveer alles wat in onze supermarkten en winkels en fabrieken nodig is, de inflatie – gek dat het bijdrukken van coronageld door de Europese Centrale Bank daartoe leidt – is wurgend (ik doe een paar keer per week de boodschappen), China wil een oorlog over Taiwan uitproberen, de zogenaamde energietransitie heeft ons machteloos gemaakt ten opzichte van energiechantage; door dit alles dreigen in de herfst hevige maatschappelijke spanningen te ontstaan.

De twee kerntaken van dit moment zijn het veiligstellen van voldoende energie om de winter door te komen, en de instandhouding van de voedselproductie. De pandemie, de oorlog, en de inflatie zorgen momenteel voor een armoedeval bij een groot deel van onze ‘mensen met een smalle portemonnee’, en niet alleen bij ons: dit gebeurt in de hele wereld. Alle aandacht, mogelijkheden en oplossingen zijn nodig voor het voorkomen van honger en het wegvallen van energie. Maar in plaats daarvan wil het kabinet de Grote Verbouwing uitvoeren.

Belasting opschorten
Wie denkt dat nu utopieën gerealiseerd kunnen worden, speelt met vuur. Nadat ze met moeite voedsel op tafel hebben kunnen brengen, zullen in de winter honderdduizenden gezinnen niet meer de energierekening kunnen ophoesten. Ja, we hebben het over Nederland anno 2022. Onze boeren laten zien dat het sociale contract tussen burger en overheid onder druk staat; nog even en groeperingen zoals de modale inkomens kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Zien we voor ons wat dreigt te gebeuren? Wat moet er gebeuren om dit te voorkomen?

“Modale inkomens kunnen de eindjes
niet meer aan elkaar knopen”

Allereerst moet de belasting op energie en op essentieel voedsel (brood, groente, fruit, vlees, vis) worden opgeschort. De prijzen van brandstof, gas en elektriciteit kunnen per direct met veertig procent omlaag gebracht worden.

Verder moet elke gedachte aan het beperken van agrarische activiteit worden verbannen: onze boeren moeten de komende jaren hun ongekend hoge productiecapaciteit behouden om de terugval van voedselproductie elders in de wereld te compenseren (ook ik vind dat intensieve veehouderij moet worden gereduceerd, maar niet nu). Ook moet Groningen weer gas gaan leveren; de vele miljarden die niet nodig zijn voor stikstofbeperking en gasimport kunnen worden gebruikt om Groningse huizen op te kopen of te versterken.

De subliminal messaging van Mark Rutte om het WEF sluw in de mind van mensen te plaatsen..!!

De Frankfurter Allgemeine Zeitung schreef afgelopen zondag: ‘De regering vreest dat hoge energieprijzen tot volksopstanden leiden.‘ Ons kabinet daarentegen verkeert in de fatale illusie dat het de huidige crises kan benutten voor zijn Grote Verbouwing. Als het kabinet aan zijn utopieën vasthoudt, zijn in de herfst hongerrellen niet uitgesloten. Inmiddels kennen we de machinaties van onze politieke elites, dus wees niet verrast als ze een viruslockdown forceren om te voorkomen dat de straten volstromen met burgers die zich verlaten weten. Waarom heb ik zo weinig vertrouwen in de integriteit van onze elites? Mag ik Mark Rutte feliciteren met zijn record?

De man poseert, een premier zonder visie.

Source: wanttoknow.nl

(Visited 17 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: