Nieuwe Studie: Ernstige Droogtes Zijn Niet Het Gevolg Van Klimaatverandering…

Ernstige droogten in vele delen van de wereld zijn niet te wijten aan klimaatverandering, zo blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Oxford, het Imperial College London en de Victoria University of Wellington, Nieuw-Zeeland.

In een ietwat verfrissende kijk op de zaak verklaarde Friederike Otto, co-auteur van de studie aan het Imperial College London, dat de impact van de opwarming van de aarde op extreme weersomstandigheden vaak “overschat” wordt.

“Ik denk dat we aan de ene kant de klimaatverandering overschatten omdat het nu heel gewoon is dat elke keer dat er een extreme gebeurtenis plaatsvindt, er een grote veronderstelling is dat klimaatverandering een grote rol speelt, wat niet altijd het geval is,” zei ze.

Dr. Otto wees op Oost-Afrika, waar het klimaat van nature sterk varieert, wat bijdraagt tot droogte, en waarschuwde dat de rampen daar verband houden met armoede en een gebrek aan gezondheidszorgsystemen en infrastructuur, en niet met de toenemende CO2-uitstoot van het Westen.

Maar laten we nu niet al te hoopvol worden, de studie heeft toch financiering van het grote geld gekregen – en hoewel de onderzoekers geen “vingerafdruk van klimaatverandering” op droogtes hebben gevonden, hebben ze dat zeer zeker wel op hittegolven.

Dr. Otto zei dat de klimaatverandering ” zeker ” hittegolven waarschijnlijker en intenser maakt.

“We kunnen met zekerheid zeggen dat elke hittegolf die zich vandaag voordoet, intenser en waarschijnlijker wordt door de klimaatverandering. Er zijn lokale factoren, zoals veranderingen in gebruik van land, die de waarschijnlijkheid van hittegolven kunnen veranderen, maar er bestaat geen twijfel over dat klimaatverandering een absolute spelbreker is als het gaat om hittegolven over de hele wereld,” zei ze.

Hoofdauteur Ben Clarke van de Universiteit van Oxford voegde daaraan toe: “De toename van extremere en intensere weersomstandigheden zoals hittegolven, droogtes en hevige regenval is de afgelopen jaren dramatisch toegenomen en treft mensen over de hele wereld. Inzicht in de rol die de klimaatverandering bij deze gebeurtenissen speelt, kan ons helpen ons er beter op voor te bereiden. Het stelt ons ook in staat de reële kosten te bepalen die koolstofemissies in ons leven veroorzaken.”

Schril afstekend tegen de bevindingen van de onderzoekers is echter de jaarlijkse hittegolfindex voor de Verenigde Staten (hieronder afgebeeld).

Het is voor iedereen duidelijk -zelfs voor IPCC schoothondjes als Clarke- dat de frequentie van hittegolven en hoe wijdverspreid ze zijn in de loop der tijd zijn afgenomen en zich momenteel bevinden aan de onderkant van de schaal.

De hittegolven van vandaag lijken op die van het begin van de 20e eeuw (het Centennial Minimum).

De verwijzing naar het “honderdjarig minimum” is pertinent, omdat de zon, en niet CO2, aan de basis ligt van alle belangrijke klimatologische gebeurtenissen op aarde – een realiteit die het IPCC weigert te erkennen.

Wat ook onder het tapijt wordt geveegd is het feit dat onze ster een periode van historisch zwakke output doormaakt. Dit is belangrijk en waarschijnlijk de oorzaak van het merendeel van de waargenomen weersafwijkingen die de afgelopen jaren delen van onze planeet hebben geteisterd (zowel warm als koud).

Wanneer de zonneactiviteit HOOG is, is de straalstroom strak en stabiel en volgt hij een min of meer recht pad. Wanneer de zonne-activiteit LAAG is, wordt die meanderende luchtstroom, die zich 6 mijl boven onze hoofden bevindt, zwak en golvend, hij buigt in feite af waardoor ijskoude polaire lucht naar atypische lage breedtegraden wordt afgeleid en wordt vervangen door warmere tropische lucht.

De straalstroom keert terug van een zonale stroming naar een meridionale stroming en, afhankelijk van aan welke kant van de straalstroom je je bevindt, staat je een periode van ongewoon koud of warm weer en/of een periode van ongewoon droge of natte omstandigheden te wachten.

Deze forcering verklaart volledig waarom sommige regio’s worden getroffen door uitbarstingen van abnormale warmte, terwijl andere plaatsen, zelfs die relatief dichtbij, te kampen hebben met uitbarstingen van recordkou. De hypothese van de opwarming van de aarde verklaart NIET het toenemend aantal “polaire uitbarstingen” waarvan we getuige zijn, het dekt alleen de hittegolven; terwijl een afnemende zon, en een overeenkomstige zwakke en golvende straalstroom, beide verklaren.

Gezien ons huidige begrip van de krachten, is ‘de lage zonneactiviteitstheorie’ de absolute topper:

Aan de andere kant moet men echter zeer op zijn hoede zijn voor degenen die beweren een solide greep te hebben op de innerlijke werking van het klimaat op aarde – alles hangt nog steeds in de lucht, is complex, en zeer weinig van de wetenschap is werkelijk vaststaand.

En om dezelfde redenen, neem ALLE beweringen en geëxtrapoleerde voorspellingen met een korreltje zout, zoals deze van klimatologen van de World Weather Attribution: “Hittegolven worden 30 keer waarschijnlijker door de klimaatverandering”. Deze uitspraak is veel te specifiek om serieus genomen te worden. Onderzoekers hebben dit cijfer op geen enkele manier nauwkeurig en eerlijk kunnen berekenen. Een dergelijke vereenvoudiging voelt politiek aan, wat de vraag oproept: “Waar hebben we hier eigenlijk mee te maken?” – incompetentie of fraude?

Nogmaals, hittegolven nemen in de Verenigde Staten NIET toe – of is het zo dat Amerika is vrijgesteld van de opwarming van de aarde?

Natuurbranden, een andere natuurramp die een sleutelrol speelt in het verhaal van de AGW partij, nemen ook af:

Merk ook op dat de regering Biden onlangs alle gegevens over bosbranden van vóór 1983 uit de officiële registers heeft gewist.

Dit werd gedaan omdat het aantal brandhaarden tussen 1910-1960 veel hoger bleek te zijn dan nu, en daarom hun correlatie tussen AGW en bosbranden ontkrachtte. De ACTUELE gegevens vernietigen het verhaal van de klimaatnoodsituatie, en dus heeft de huidige regering de gegevens zonder blikken of blozen verwijderd, met als argument dat “het niet officieel was” – zie hier.

Maar, en na er wat dieper in te zijn gedoken, de echte reden waarom ze de gegevens van vóór 1983 hebben verwijderd is waarschijnlijk omdat het jaar 1983 het laagste verbrandingsareaal in de geregistreerde geschiedenis bevat. Daarom, door te beginnen in 1983 lijkt het dat het verbrande areaal is toegenomen.

In werkelijkheid echter – waar ik graag verblijf – is er NUL verband tussen stijgende CO2 en hittegolven/verbranding van het areaal. Het verbrandingsareaal is zelfs met 90% gedaald sinds CO2 op pre-industriële niveaus was, maar de regering heeft onlangs ook dit document gewist:

De in rood geacceerde tekst: In het conterminale gebied van de Verenigde Staten brandde tijdens de industriële periode (1500-1800) jaarlijks gemiddeld 145 miljoen acres af. Tegenwoordig verbrandt jaarlijks slechts 14 miljoen acres (federaal en niet-federaal)

Er is echter een nauwe correlatie tussen hittegolven en bosbranden – zoals blijkt uit de onderstaande grafiek, waarin de officiële gegevens over hittegolven (rode lijn) en het verbrande areaal (blauwe en groene lijnen) overlappen – maar dit feit ondersteunt het verhaal van de “klimaatcrisis” niet en blijft dus volledig onvermeld:

Correlatie tussen hittegolven en bosbranden [Tony Heller van realclimatescience.com].

Trap niet in het agenda-gedoe van machtsbeluste politici en onnozele pop-wetenschappers.

DYOR.

Altijd.

Geloof wat logisch is, niet wat alleen maar populair is.

Bron: https://electroverse.net/new-study-severe-droughts-not-due-to-climate-change/


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: