[Alle linken met ster bevatten NL vertaling]

De schimmige Britse inlichtingenfiguur Hamish de Bretton-Gordon stond in de voorhoede van het bedrog met chemische wapens in Syrië. Nu in Oekraïne, is hij weer bezig met zijn oude trucs, tweette Alex Rubinstein.

Nu Washington en zijn NAVO-bondgenoten gedwongen zijn om vanaf de zijlijn toe te kijken hoe het Russische leger oprukt in Oost-Oekraïne en Kiev omsingelt, hebben Amerikaanse en Britse functionarissen hun toevlucht genomen tot een verontrustende tactiek die een massale escalatie op gang zou kunnen brengen, schreef The Gray Zone een week geleden.

Na soortgelijke beweringen van zijn minister van Buitenlandse Zaken en ambassadeur bij de Verenigde Naties, heeft de Amerikaanse president Joe Biden verklaard dat Rusland een “zware prijs” zal betalen als het chemische wapens gebruikt in Oekraïne.

Hamish de Bretton-Gordon op Twitter

De waarschuwingen van de regering-Biden bevatten huiveringwekkende echo’s van de waarschuwingen van de regering-Barack Obama tijdens de door de VS geleide vuile oorlog tegen Syrië. Bij elke belangrijke gebeurtenis met chemische wapens waren er tekenen van enscenering en misleiding door de gewapende Syrische oppositie.

De Bretton-Gordon speelde een centrale rol in het bevorderen en uitbreiden van de oorlog tegen Syrië door het beheer van informatie over incidenten met chemische wapens. Wie is de Bretton-Gordon, en is zijn plotselinge terugkeer als deskundige stem over de oorlog Rusland-Oekraïne een teken van een terugkeer naar het gevaarlijke VS-VK rode lijn beleid?

Is de Britse inlichtingendienst actief in Oekraïne?

Hamish de Bretton-Gordon is een veteraan uit het Britse leger die door de Britse media is geïdentificeerd als een “voormalige spion”. Zijn Twitter profiel identificeerde hem ooit als een lid van de 77e Brigade, de officiële psychologische oorlogsvoering divisie van het Britse leger. Hij is nu een zelfbenoemde “chemische strijder.”

Hamish de Bretton-Gordon op Twitter

Sinds 2013 en gedurende het hele Syrische conflict was de Bretton-Gordon nauw betrokken bij talloze misleidingen met chemische wapens die de oorlog in stand hielden en de druk opvoerden om Westers militair in te grijpen.

Zowel, en op hetzelfde moment, verzamelden MI6 en “de Bretton-Gordon” ter plaatse bewijsmateriaal van chemische aanvallen, bijvoorbeeld bodemmonsters, wat sterk suggereert dat hij banden had met de Britse inlichtingendienst. Het doel van het verzamelen van bodemmonsters* was de VS ertoe aan te zetten in te grijpen door te bewijzen dat de regering verantwoordelijk was voor de vermeende aanvallen met chemische wapens.

Tijdens de vuile oorlog tegen Syrië dook de Bretton-Gordon routinematig op in de media om gasaanvallen en oorlogsmisdaden toe te schrijven aan Syrische en Russische strijdkrachten, en vreesde hij voor de implicaties ervan voor toekomstige conflicten met het Westen. Een rol die de Bretton-Gordon tijdens de oorlog in Oekraïne enthousiast heeft hervat, door de dreiging voor westerse landen te hypen. Hij is weer opgedoken in het middelpunt van de agressieve drang tot escalatie met een nucleair bewapend Rusland. Als zijn rol in Syrië een leidraad is, zou er wel eens een reeks cynische misleidingen op til kunnen zijn.

Sinds het begin van het conflict heeft Kiev (of Kyiv) een eindeloos enthousiasme voor liegen aan de dag gelegd, en heeft het talloze malen gebeurtenissen en feiten verdraaid of zelfs helemaal verzonnen om zijn doelstellingen te bevorderen.

De gevaarlijkste beweringen van de Oekraïense propagandisten zijn kracht bijgezet door de vermeende autoriteit van de Bretton-Gordon, die heeft betoogd dat Russische chemische aanvallen absoluut onvermijdelijk waren en zijn voorspelling heeft gebaseerd op zijn mening dat Moskou “geen moraal of scrupules kent”.

Lees meer: Betrokkenheid Britse inlichtingenoperative bij Oekraïne-crisis signaleert valse vlag-aanvallen in het verschiet*, The Gray Zone, 24 maart 2022

Op 24 februari 2022, enkele ogenblikken nadat het Russische leger Oekraïne was binnengetrokken, dook de Bretton-Gordon op in Britse media* om te beweren dat Rusland een chemische aanval op Oekraïense burgers aan het voorbereiden was.

In een typische mediaoptreden vertelde de Bretton Gordon op 10 maart aan de Londense radioshow LBC dat “niets in dit stadium nog van de tafel is”. Een van de gruwelen die hij voorspelde was het gebruik van witte fosfor “om steden in brand te steken”.

LBC Radio: “De enige manier om uiteindelijk een grote stad of dorp in te nemen is het gebruik van chemische wapens,” Kolonel Hamish de Bretton-Gordon, 10 maart 2022 (5 min)

Op 22 maart eiste hij dat de Oekraïeners een door hem geschreven gids zouden krijgen met de titel “Hoe overleef ik een chemische aanval”.

In de ochtend van 24 maart retweette de Bretton-Gordon een videoclip uit Oekraïne die door een ITV-redacteur was geplaatst met het commentaar: “Recht uit het Syrische draaiboek – verschroeide aarde beleid om steden en dorpen tot de grond toe af te branden – witte fosfor gebruikt op deze manier is een oorlogsmisdaad.”

Later op dezelfde dag vertelde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een NAVO-top* dat Rusland witte fosfor had gebruikt tegen burgers in zijn land. De volgende dag was er een stroom van berichten in de media over witte fosfor en beschuldigingen aan het adres van Rusland die louter gebaseerd waren op het woord van Zelensky, zonder een onderzoek of onafhankelijke bevestiging af te wachten. Dit artikel van CBS News is daar een voorbeeld van.

De video die de Bretton-Gordon retweette was op de avond van 23 maart gedeeld door ITV global security editor, Rohit Kachroo, die beweerde dat Rusland op 22 maart voorsteden van Kyiv met witte fosfor had bestookt.

Op 24 maart werd Kacheroo’s rapport gepubliceerd door ITV met de bewering: “Russische troepen hebben bommen gedropt die volgens sommige deskundigen witte fosfor zouden kunnen zijn … analisten kwamen tot deze conclusie na beschuldigingen van Oekraïense functionarissen en beelden van ITV News van witte buien die de nachtelijke hemel van Irpin verlichtten.” Maar Kacheroo gaf geen details over hoeveel of wie de deskundigen of analisten waren die tot deze conclusies kwamen.

Sara Belmont verspilde geen tijd en reageerde op Kachroo’s tweet: “Hallo daar – Ik werk voor NewsNation in Chicago. We vragen ons af of we toestemming kunnen krijgen om deze video vanavond in de ether en online te gebruiken, alstublieft? Dank u.”

Hoewel wijzelf niet kunnen beginnen te beweren wat Kacheroo’s video uitbeeldt, hebben verschillende twitteraars – met name niet de Bretton-Gordon – vraagtekens geplaatst bij en weerlegd dat ITV’s video het gebruik van witte fosfor liet zien. Zain al-Abiden, die zichzelf omschrijft als een journalist uit Syrië, reageerde op Kachroo: “Dit is geen fosfor. Wij, als Syriërs, kunnen fosfor gemakkelijk onderscheiden, de Russen hebben al op grote schaal fosfor gebruikt in Syrië.”

Zain al-Abidin op Twitter

En Mathew Clark tweette naar de ITV redacteur: “Dat is geen fosfor. Dat is magnesium en thermiet van een brandgevaarlijke Grad raket.”

Interessant is dat binnen een paar dagen de berichten en beschuldigingen van de bedrijfsmedia over het gebruik van witte fosfor in Oekraïne even snel verdwenen als ze waren opgedoken.

Terugkerend naar het optreden van de Bretton-Gordon op LBC Radio twee weken voor Kachroo’s tweet – waar hij onder de gruwelen die hij voorspelde het gebruik van witte fosfor noemde – beweerde de Bretton-Gordon met klem dat “de enige manier om een grote stad of dorp in te nemen uiteindelijk het gebruik van chemische wapens is. Hij wees op Syrië om zijn punt te bewijzen – maar zonder te verwijzen naar zijn eigen centrale rol in het escaleren van dat conflict door het manipuleren van bewijs en wetenschappelijk gebrekkige angstzaaierij in de media.

Van Syrië tot Oekraïne, herhaalt het zich?

Bron: RHODA WILSON


Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: