Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Vaccins zijn niet zonder risico. Reacties kunnen variëren van pijn op de prikplek tot levensbedreigende anafylaxie en myocarditis. Het pokkenvaccin wordt het sterkst in verband gebracht met myocarditis, blijkt uit onderzoek.

Zo kreeg een 36-jarige militair vijf weken na het pokkenvaccin last van benauwdheid, pijn op de borst en zwellingen. Zijn acute hartfalen bleek het gevolg te zijn van myocarditis. Bij sommige patiënten wordt het hartfalen chronisch en kan het leiden tot sterfte, schreven onderzoekers in 2018 in het tijdschrift BMJ Case Reports.

Meer dan 10 procent

Myocarditis is een bekende bijwerking van het pokkenvaccin. In eerste instantie werd gedacht dat het een zeldzame bijwerking was, maar studies hebben aangetoond dat meer dan 10 procent van de patiënten die gevaccineerd zijn tegen pokken last krijgt van benauwdheid, pijn op de borst of hartkloppingen.

Myocarditis kan variëren van een griepachtige ziekte tot hartfalen en sterfte.

De Amerikaanse cardioloog en internist Peter McCullough schrijft in een bericht op Telegram dat het Jynneos-vaccin, dat in de Verenigde Staten is goedgekeurd voor de behandeling van pokken en apenpokken en dat wordt gemaakt door Bavarian Nordic, kan leiden tot een verhoogde hoeveelheid troponine in het bloed.

Risico

Troponine is een eiwit dat in iedere hartspiercel voorkomt. Bij schade aan het hart lekken deze eiwitten naar de bloedvaten. McCullough vindt dat mensen die de zogenoemde ringvaccinaties krijgen, moeten worden geïnformeerd over het risico op hartschade.

Het apenpokkenvirus is inmiddels bij 12 mensen in Nederland vastgesteld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van maandag. Duitsland heeft alvast tienduizenden doses van het pokkenvaccin Imvanex besteld om ‘de uitbraak van apenpokken in de kiem te smoren’. In Duitsland zijn vijf gevallen geregistreerd.

4.8
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet