Afgezien van het feit dat ook in Rusland het hopeloze spel van virussen, beklapjes, injectiedwang en lockdowns aan de gang is, doet Putin helaas voor het verrotte Westen toch rake uitspraken. Met de aantekening dat hij nu wel kan beweren dat Rusland een ‘soevereine” natie is, maar dat men nog steeds lid is van de WHO en het COVID-19 geloof tot nationale godsdienst heeft verheven. Echt bevrijdend werken zijn woorden niet. Kom dus niet aan met “Putin is voorzichtig” en “Putin doet het stapje voor stapje”. Een bondgenoot van de Chinese communisten moeten we met een containertje zout nemen. Zolang hij nog wordt gesteund door een Russische elite met belangen in het Westen, valt te betwijfelen in hoeverre Rusland ooit soeverein kan worden zonder deze corrupte intriganten uit te roeien.

NEDERLANDERS MOETEN ZICHZELF SOEVEREIN MAKEN. PUNT.

Ja, wij zijn een rechteloze kolonie en moeten de STAAT terugbrengen naar enkele vierkante kilometers afgepaald met een Doodendraad. Een volk is pas soeverein als het haar eigen grondgebied en goud kan verdedigen. Ook Putin vertelt zijn burgers niet dat ze al lang vrij en soeverein zijn. Ook Putin houdt (net als Trump) de bevolking in de waan, dat het nog een lange weg te gaan is, zonder erbij te zeggen waar die weg naartoe leidt. Daarom moeten wij dat zelf regelen.

Een en ander neemt niet weg, dat Rusland in staat is het verschil te maken, waarbij het westen geen bestaansrecht meer zal hebben.

Putin heeft een toespraak tijdens het World Economic Forum in Sint Petersburg gegeven.

Het belangrijkste uit Putins verklaring:

De Europese Unie heeft uiteindelijk haar politieke soevereiniteit verloren. De Europese elites dansen naar de pijpen van iemand anders en brengen schade toe aan hun bevolking, de echte belangen van Europeanen en nationale zaken worden door niemand meer behartigd en aan de kant geschoven.

De Verenigde Staten verklaarden zich na de Koude Oorlog tot boodschappers van God op aarde, zonder enige verantwoordelijkheid, alleen met belangen.

Wat er in de wereld gebeurt is niet het gevolg van de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, waaronder een speciale militaire operatie, het begon allemaal lang geleden vanwege het onverantwoordelijke beleid van de G7.

We horen allemaal over “Putins inflatie” in het Westen, maar voor wie is die leugen bestemd? Voor degenen die niet kunnen lezen en schrijven.

De speciale operatie van de Russische Federatie is een “reddingsboei” geworden voor het Westen om Rusland de schuld van al hun problemen te geven.

De VS kunnen op elk moment andermans geld stelen als ze iets niet aanstaat, dit is een objectieve analyse.

De constructie van westerse sancties is gebaseerd op de verkeerde aanname dat de Russische economie kwetsbaar is. Negerend hoe Rusland de afgelopen jaren is veranderd, geloofden ze zelf in deze mythe.

Putin verklaarde het voor de hand liggende – het tijdperk van de unipolaire wereld is voorbij. In feite leven we sinds februari in een periode van actieve transformatie van de wereldorde. Putin zei dat de Russische economie de sancties heeft doorstaan en dat de plannen van het Westen om de Russische economie te vernietigen niet zijn uitgekomen. Hongersnoden in de armste landen zal op het geweten van het Westen en de Europese democratie drukken. Rusland zal graan leveren aan Afrika en het Midden-Oosten.

Putin bevestigde nogmaals dat zijn standpunt over de speciale militaire operatie sinds februari niet is veranderd. De beslissing om ermee te beginnen was geforceerd, maar noodzakelijk. Alle toegewezen taken worden voltooid.

Putin zei ook dat de soevereiniteit in de moderne wereld niet kan worden beperkt. Alles klopt hier – je bent ofwel soeverein in je beslissingen, of je bent het niet. Rusland zal niet overgaan tot het sluiten van de economie en zal niet streven naar volledige autarkie – de samenwerking met landen die een onafhankelijk beleid voeren, zal worden geïntensiveerd. De kerntaken zijn het behoud van politieke en economische soevereiniteit.

Volgens Putin zal de toekomstige wereldorde, die zich nu aan het vormen is, bestaan uit sterke soevereine staten. Degenen die dit pad niet volgen, zullen rechteloze kolonies blijven.

1. De breuk met het Westen is onomkeerbaar en definitief. Geen enkele druk vanuit het Westen zal daar verandering in kunnen brengen.

2. Rusland heeft zijn soevereiniteit herwonnen en zal die aan niemand teruggeven. Versterking van de politieke en economische soevereiniteit zijn topprioriteiten.

3. De oude wereld stort in en het tijdperk van Amerikaanse dominantie is voorbij. Nu wordt er een nieuwe wereld gevormd.

4. Ondanks alle steun van het Westen voor Oekraïne zal de operatie in Oekraïne doorgaan totdat alle doelen zijn bereikt.

5. Economisch gezien zal Rusland niet sluiten – de nadruk zal liggen op binnenlandse economische ontwikkeling en de heroriëntatie van de handel naar landen die onafhankelijk zijn van de VS.

6. De EU wordt niet langer gezien als een zelfstandig opererende speler – alleen als een verzameling Amerikaanse vazallen zonder militair-politieke bevoegdheden.

7. Grote bedrijven (oligarchen) wordt opnieuw aangeboden om een keuze te maken – ofwel “nationalisatie” in Rusland, of onteigening van hun activa in het Westen.

In het algemeen, het belangrijkste leidmotief van de hele toespraak is dat het schip op dezelfde koers ligt, er zal geen weg terug zijn. Degenen die nog steeds wachten of bang zijn voor de komende veranderingen in Rusland en in de wereld, worden opnieuw aangeboden om een keuze te maken – en partij kiezen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: