Een documentaire over zelfbeschikkingsrecht. De macht laat nooit los zonder een bloedbad aan te richten. We mogen ons dus geen illusies maken, dat het geweldloos kan. STATEN zijn per definitie gewelddadig en zijn per definitie onderdrukkend. Van kwaad tot erger, omdat STATEN nu eenmaal constructies zijn waar niemand om heeft gevraagd. Iedereen die vrijheid wenst, met rust wil worden gelaten en zijn eigen leven in wil richten, kan niet anders dan expliciet voorstander zijn van de wil van de mensen in Donbass.

De oorzaak is een verzengende haat van een minderheid in de constructie “Oekraïne” tegen alles en iedereen wat Russisch is. Het Westen heeft daarvan geprofiteerd door de Maidan coup in 2014 te organiseren. Ingevlogen Georgische scherpschutters schoten op de Oekraïnse ordetroepen in opdracht van de Nederlander Saakasjvili met alle logische gevolgen van dien. Daarmee heeft de EU, de NATO haar ware gezicht laten zien. Staatsterreur in vereniging gepleegd met als einddoel de enorme Russische koek die moet worden verdeeld. Sinds de val van het Romeinse Rijk de rode draad door de wereldgeschiedenis.

Sinds begin 2014 woedt er een oorlog in het oosten van Oekraïne, in de Donbass. Een burgeroorlog die in de loop der jaren meer dan 15.000 levens heeft geëist, waaronder enkele honderden kinderen. Zij moesten sterven omdat de nationaal-fascistische staatsgreepregering in Kiev, gefinancierd, opgeleid en militair sterk uitgerust door het Westen, geen verzet tegen haar onwettig bewind duldde, koste wat het kost.
In april 2014 hebben de putschisten daarom het Oekraïense leger ingezet, gesteund door tientallen rechtse NAZI vrijbuitersbataljons, en sindsdien hebben zij stadscentra, woonwijken, scholen, ziekenhuizen en infrastructuur gebombardeerd, waarbij vreedzame burgers zijn gedood.
Deze permanente misdaad is door het westerse publiek totaal onopgemerkt gebleven. Politici en de massamedia mijden dit onderwerp en de berichtgeving erover als de vliegende pestpokken. Omdat een openbare discussie over de misdaden van het Oekraïense regime slechts één ding zou blootleggen – de massamoordenaars en terroristen met wie de zogenaamde “westerse waarden” in Oekraïne gemeen hebben, alleen maar om hun eigen doelen en belangen door te drukken.
De documentaire “Leven en sterven in de Donbass” probeert deze informatiekloof, die in het Westen zo diep zit, te dichten. Het kijkt in de gemartelde ziel van de mensen van de Donbass, die strikt genomen maar één ding willen – een zelfbepaald leven leiden volgens hun eigen regels en waarden. Zonder zich te onderwerpen aan vreemde machten en ideologieën. Klik op het plaatje voor de volledige documentaire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet