Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Na een gedeeltelijke terugtrekking van zijn troepen heeft Rusland volgens de Oekraïense autoriteiten een deel van de kritieke infrastructuur in Oekraïne beschoten. In de oostelijke Oekraïense regio Charkov werden grote problemen gemeld met de elektriciteits- en watervoorziening.

Ook in de regio’s Donetsk, Zaporizja, Dnipropetrovsk en Soemi viel de stroom uit. De officiële reden voor de terugtrekking van de troepen uit Charkov was een strategische hergroepering van de eenheden.

Een woordvoerder van het Kremlin zei maandag dat Rusland doorgaat met de speciale militaire operatie in Oekraïne totdat het zijn doelen behaald heeft. Hij voegde eraan toe dat Rusland die doelen ook zal halen.

Propaganda

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte schreef op Twitter: “De kracht en het vernuft die Oekraïne nu laat zien bij de onwaarschijnlijke opmars in het oosten is indrukwekkend. Mede mogelijk gemaakt door westerse wapens. In Nederland waren de twee grootste oppositiepartijen tegen wapenleveranties, want ‘olie op het vuur’. Laat dit hen wakker kussen.”

De Amerikaanse journalist Patrick Lancaster, die al jaren verslag doet vanuit Oekraïne, waarschuwt mensen dat ze zich niet moeten laten misleiden door de propaganda over de ‘ongekend snelle opmars’ van het Oekraïense leger.

1,6 procent

De Oekraïners hebben wat vooruitgang geboekt, maar niet veel, zegt Lancaster, die onderweg is naar het oosten van Oekraïne. Hij wijst erop dat Russische en pro-Russische troepen minimaal 120.000 vierkante kilometer grondgebied in handen hebben. Deze week heroverde het Oekraïense leger 2000 vierkante kilometer. Dat is 1,6 procent, benadrukt de journalist.

De media berichten dat Denis Poesjilin, de leider van de volksrepubliek Donetsk, is gevlucht. Leugens en propaganda, stelt Lancaster. Poesjilin nam in het centrum van Donetsk een videoboodschap op waarin hij zegt dat dit nepnieuws is en dat de volksrepubliek verder blijft pushen.

Troepen van de volksrepubliek Donetsk hebben daarnaast een video gemaakt in Liman waarin ze zeggen dat ze de stad volledig in handen hebben. Dat terwijl de media melden dat het Oekraïense leger met de inname van Liman de regio Donetsk is ingetrokken.

4.9
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 42 times, 1 visits today)

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: